Кадър: Bulgaria ON AIR

"Очевидно е, че цялата ситуация с вероизповеданията представлява една политическа кампания. Дори няма логическа връзка. Не става ясно в какво точно се е намесила Турция относно поправките в закона.

Обществото пък от своя страна се възмути за някакви 8 млн. лева, които ако бяха опростени, щеше поне да се гарантира, че няма да има за в бъдеще дарения от чужди държави", коментира в студиото на "Денят ON AIR" социологът Юлий Павлов.

Още по темата
Думите му идват на фона на решението на парламента да бъдат разсрочени дълговете на вероизповеданията, натрупани до края на миналата година.

Отсрочката ще бъде за период от 10 години, като тя засяга основно главното мюфтийство, което дължи над 8 млн. лева на хазната. Промените бяха инициирани от ГЕРБ, след като първоначалното предложение за пълна финансова амнистия срещна широко обществено недоволство.

"Стигна се до някакво компромисно решение. А в политиката подобни никога не водят нищо добро. Защото практиката показва, че при тях всеки губи по нещо", отбеляза социологът.

Пред Bulgaria ON AIR Юлий Павлов коментира още оставката на Цветан Цветанов и ситуацията в Народното събрание.

"Обстановката ще се нормализира. Премиерът Борисов, като един добър психолог, почти призна, че законът е нарушен, но не и от морална гледна точка", каза гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase