Кадър: Bulgaria ON AIR

БСП свиква извънредна пресконференция на партията заради думите на Чавушоглу, че Анкара се е намесила в поправките на Закона за вероизповеданията в България.

Министерството на външните работи в България отхвърли твърденията на турския дипломат и подчерта, че поправките са гаранция за равнопоставеност на всички регистрирани деноминации у нас.

Още по темата
Според народния представител от БСП Петър Витанов изказванията на турския външен министър са непремерени и не способстват за подобряване на двустранните ни отношения.

От друга страна в думите му имало някаква достоверност, смята социалистът.

"БСП няма за цел да яха такъв тип политически скандали. Много е притеснително, ако наистина сме се поддали на натиск от нашата съседка, защото това говори за неспособността на Външното министерство и правителството да провеждат самостоятелна политика", коментира Петър Витанов в студиото на "Денят ON AIR".

Народният представител от БСП допълни също, че ще изискат повече информация за проведените разговори между Захариева и Чавушоглу.

Депутатът коментира и отсъствието на БСП от парламента.

"Ние имаме чуваемост. Даваме си сметка, че губим сериозна трибуна. Но нашето излизане даде възможност да се види реалната ситуация в българския парламент, хората, които всъщност взимат решенията и скритите коалиции", подчерта Витанов пред Bulgaria ON AIR.

Според него правителството не е способно да реши проблемите на България. По думите му то е замесено с корупционни скандали и е вредно за българското общество. Той е на мнение, че червените ще спечелят евровота.

"Нямам съмнение, че БСП ще спечели евроизборите и в момента, в който ги спечели, ще имаме пълно основание да считаме, че се е променила подкрепата и ГЕРБ не разполага с необходимата подкрепа от българското общество, за да управлява легитимно", заяви Витанов.

Депутатът отговори и на въпроса доколко е морално обвиняем като Елена Йончева да води листата на червените за евровота.

"КТБ беше ограбена под широко затворените очи на банковия надзор и БНБ и не ви ли се струва крайно несъстоятелно, че за всичко това е виновна Елена Йончева? Ние сме дълбоко убедени, че делото срещу нея е политическо мотивирано", категоричен бе социалистът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase