fallback

Поредното убийство на жена от съпруга й, извади на преден план темата за насилието. Оказва се, че Камелия от Ботевград е 86-а жертва на домашно насилие за последните три години.

Oще по темата
Според данните на МВР, трайно се очертава тенденцията за увеличаване на агресията в дома с фатален край.

Статистиката сочи, че в почти всички случаи на домашно насилие с фатален край жените са убити от свои партньори или близки роднини, а най-често мотивът е ревност.

Липсата на публични данни и анализи по темата принуждава неправителствени организации да събират информация за всеки един случай в страната.

Въпреки завишените наказания в наказателния кодекс за домашно насилие, юристи забелязват значителен отлив на потърпевшите, които търсят правата си в съда.

Според Българския фонд за жените за тази година при домашно насилие са загинали 9 души.

Още вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

щирлиц

преди 5 години

по никакъв начин не оправдавам убийството на жена,мъж или дете.но от тези 86 жетрви колко от тях реално са имали любовници и са изневерявали на съпрузите си?предполагам поне над 50%. и да конкретизираме тези 50%-не е било нужно да я убива а да и иска равод-така е е но неверницата не е ли трябвало тя да иска развод да придобие бащината си фамилия след него и тогава ако иска и със 100 мъже да пПеспи.ИМА И СВЕСТНИ МЪЖЕ ПОПАДНА ЛИ НА КОФТИ ЖЕНИ!

37

v

преди 5 години

До До 42Убиват се мъже срещу мъже, схвана ли разликата сега? А ако видиш регистъра за населението по света ще видиш, че мъжете са с 70 млн повече- заради убийства на женски ембриони.

36

До 42

преди 5 години

Войните се водят за ресурси и територии! Колите се движат с бензин, батериите ползват литий, в микрочиповете има злато. Всичко това не пада от небето като дъжд. Но не това е темата на разговор. Убийствата на мъже са в пъти повече от убийствата на жени, така че НПО активистите спрете с пропагандата си! Няма "война" между половете, нито "геноцид" над жените, както се опитвате да внушите.

fallback