Снимка: Булфото, архив
fallback

Главното мюфтийство получава от 5 години по 2 млн. лв. годишно от турския Дианет - службата, която отговаря за вероизповеданията в Турция.

Oще по темата
Използват се главно за духовни училища и Висшия ислямски институт, обясни главният секретар на мюфтийството Джелал Фаик пред bTV.

Той допълни, че Главното мюфтийство дължи 8 109 000 лв., който днес с приетите от парламента промени в Закона за вероизповеданията, вече са опростени.

"Живеем в трудни времена. Една несигурна среда. Главно мюфтийство е единствената превенция срещу навлизането на радикални елементи в България", коментира Фаик.

Парите, които ще получава мюфтийството оттук нататък от държавата всяка година по Закона за вероизповеданията, ще са за текущи разходи – заплати и осигуровки, и за капиталови разходи – ремонт на джамии.

Според Фаик Главното мюфтийство е било единственото, което е искало да има пълна прозрачност за външното финансиране. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

да

преди 5 години

никой не е карал и молил Турция да реставрира Желязната църква !!!!! айде да не е от любов,че тия анадолски лицемерни глупости стават банални

56

И тоя спи и ходи...

преди 5 години

До Анонимен 55то по тази логика (***..) кой народ се е запазип изцяло през хилядолетията? Кво го изписа този параграф тъпотии, само ми хабиш нета докато ти го заредя..

55

Сомнамбул

преди 5 години

е да деама...ТЯ Е В ИСТАНБУЛ.. нека си финансира ТАМ !

fallback