Снимка: БТА, архив
fallback

Шефът на патриотите в парламента и лидер на "Атака" Волен Сидеров смята, че темата за преференциите е била истеризирана.

Oще по темата
Сидеров дойде за заседанието на Коалиционния съвет, което премиерът Бойко Борисов свика заради проблемите с кворума в Народното събрание.

"За мен темата за преференциите не е много важна. Съжалявам, че беше истеризирана, от БСП най-вече", каза той и посочи, че социалистите са използвали "страшни кървави образи" и заявили, че демокрацията е "заклана".

Според него преференциите са част от техниката и е по-важно какви хора ще бъдат избрани в ЕП, предаде "Фокус".

"За мен е важно какви пари са декларирали нашите евродепутати. Ако може да отделят поне част от тях за един фонд, който подготвям с юристи за болни деца и деца-таланти, защото научих, че някои от тях са спестили по 4,5 млн., други по 1,5 млн. Явно тази битка за евродепутатството се оказва един сериозен бизнес и аз ще се обърна с призив към всички, които ще се кандидатират за евродепутати през тази година, да декларират, че ще даряват по-голямата част от заплатите си. Това са над 20 хил. лева заплата", коментира лидерът на "Атака".

Сидеров увери, че от страна на партията му няма и няма да има проблеми с кворума.

"От ГЕРБ трябва да си стегнат редиците, от наша страна няма да има проблем, когато трябва да има кворум, спираме всякакви пътувания и прочие. От страна на НФСБ и ВМРО надявам се също, защото вече всяка партия говори поотделно", обясни той.

На въпрос заедно ли ще се явят "Обединените патриоти" на избори, Сидеров отговори, че партньорите му от НФСБ и ВМРО отбивали въпроса. За него това обаче не било най-важно, а правителството да изкара мандата си докрай.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Joko

преди 5 години

"Битката за евродепутатството - бизнес!" А в БГ ПарламаМента битка за благотворителност !?!?!

16

Ей,юнаци млади!

преди 5 години

Политиката е к..рва и бизнес в цял свят.Битка между лобита с пари и влияние.Никъде няма изключение.А електората се тормози спори, плюе обижда ,,,знае много" ,особенно младото ,,интернет поколение , което сърфира из нета и познанията му за живота са от....Гугъл.Както и да се дърляте и философствате на света не му пука от вас и за вас.А смешните ви коментари си ги харесвате само самите вие

15

Анонимен

преди 5 години

Само Яне Янев който ще уволни Бойко ще оправи страната. Ред, Законност и Справедливост!А волен наричаше Бойко : "Бойко! К...ва!"... и той самия стана такава. Купуването и продаването на гласове без пари е престъпление!

fallback