Снимки: Булфото

Партия "Воля" поема към европейските избори в коалиция със Земеделския съюз "Александър Стамболийски", с Народна партия "Свобода и достойнство" и Обединена социалдемокрация.

Те посписаха коалиционно споразумение преди дни, а новата формация ще носи името  "Воля - българските родолюбци. На чело на листата на кандидат-евродепутатите ще застане лидерът на партията Веселин Марешки.

Още по темата

Ден след като коалицията беше създадена, в интернет пространството се появиха слухове, че коалицията вече е започнала да се разпада.

Но лидерът на "Воля" Веселин Марешки отрече това да е вярно

"Изборите са на 26 май. Ще видим какъв е резултатът. Аз мисля, че ние продължаваме заедно с формацията, дори и тя да си смени името или част от хората да излязат от там", обясни депутатът в студиото на Bulgaria ON AIR.

По неговите думи "Воля - българските родолюбци" е родолюбива коалиция, в която българският национален интерес е преди интереса на всяка една чужда държава.

Марешки обясни, че "Воля" винаги е била част от европейското семейство "Движение Европа на нациите и свободите".

Той посочи и какви ще са приоритетите на коалицията, ако неин представител отиде в Брюксел като евродепутат.

"Приоритетът ще бъде искреността, честността. Ние ще бъдем там против Истанбулската конвенция, против плана "Макрон", против миграцията", заяви той.

Според него е много вероятно в Европейския парламент да има четири формации и "Воля - българските родолюбци" ще бъде част от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase