Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед

Лидерът на ПП "Воля" Веселин Марешки намери съмишленици, с които ще се яви заедно на евровота на 26 май. Освен това той ще бъде водач на листата с кандидатите за представители в ЕП на коалицията "Воля – българските родолюбци".

В коалицията участват още Земеделски съюз "Александър Стамболийски", НПСД и "Обединена социалдемокрация".

Тези формации имат различни политически виждания и платформи, но този път били обединени от общи цели за развитието на страната.

Още по темата

"Образование, здравеопазване, сигурност, европейски доходи, ликвидиране на монополите, на битовата престъпност, защита на предприемачите и земеделците, етническа и религиозна толерантност са базовите политики, които смятаме за особено важни за предстоящите избори", обобщи от името на партньорите си си Марешки.

Лидерът на Земеделски съюз "Ал. Стамболийски" Спас Панчев, който стана депутат като коалиционен партньор на БСП, но след това се отцепи от левицата и стана независим, сега смята, че има много общи виждания за перспективите за бъдещето на страната с партньорите от новото обединение, с което се ще се яви на евровота.

Той съобщи, че му предстои среща с представители на останалите земеделски формации, като целта е да се стигне до обща кандидатура на земеделците за кандидат за евродепутат.

Йордан Йорданов лидер на "Обединена социалдемокрация" пък е убеден, че новата коалиция със сигурност ще има поне един представител в ЕП, въпреки че изборният праг на евровота е 5,8%.

"Днес знаем, че имаме един евродепутат от нашата коалиция, от утре започваме да работим за втори", настоя той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар