Снимка: БТА
fallback

Писмо в подкрепа на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов изпратиха до премиера Бойко Борисов представители на академичните среди и интелигенцията.

Поводът е писмото име е напрежението, избухнало в село Войводиново, където двама роми пребиха военен от спецчастите.

Акад. Георги Марков, акад. Васил Сгурев, акад. Благовест Сендов, проф. Александър Чирков, Веселин Воденичаров, акад. Пламен Карталов, акад. Стефан Воденичаров, акад. Константин Косев, акад. Антон Дончев, чл. кор. Иван Гранитски, акад. Васил Гюзелев се обръщат към българския премиер, като изразяват категоричната си подкрепа на "инициативата на Красимир Каракачанов, оповестена тези дни по повод поредните и ставащи все по-нагли безчинства на наши съграждани от цигански произход".

Oще по темата

Според тях, позорно е днес да бъдат бити и унижавани български полицаи, военнослужещи, органи на реда, а е престъпление това да сполетява всекидневно възрастни хора, жени и деца, които биват бити, грабени, изнасилвани и убивани.

Те адмирират действията на Каракачанов и смятат, че е крайно време един държавен български мъж да заеме такава позиция и настояват тя да се превъплъти в поредица от държавнически действия.

Интелектуалците призовават министър-председателя да разпореди на компетентните институции да изготвят необходимите мерки така, че "в най-скоро време да се прекрати това безумие на злодейски посегателства срещу живота, достойнство и имота на обикновени български граждани".

"В тази посока може да разчитате не само на нашата подкрепа, а на огромната част от българската интелигенция и целия народ", завършва писмото на видните родни интелектуалци в подкрепа на действията на Красимир Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

кой

преди 5 години

Кой ако не Борисов са подкрепи сега КарачановТова което стори министъра трябваше да сеслучи отдавна. Да видим сега Борисов българин ли е или ц*и*г*а*н*и*н. Ако подкрепи потъмните,да се маха където очите му видят. Него щем повече за управник на държавата. Поднеговото "успешно "ръководство толкова бедини сполетяха. Бойко или действай,или се махай!

82

Анонимен

преди 5 години

ЕДНО ВРЕМЕ КАК БЯХМЕ ТИХИ МИРНИ,НА РАБОТА С ТОРБИЧКАТА ЗА ХРАНА.ААХ БАЙ ТОШО КЪДЕ СИ?

81

Анонимен

преди 5 години

Да го образоват тия интелектуалци та те да не безчинстват към нас. Тия хора живеят в средните векове и съответно подхода към тях трябва да е такъв, друг няма да даде резултат, а защо са стигнали до там е най-важния въпрос.

fallback