Снимка: Булфото
fallback

"Навършват се 15 години от атентата срещу българската база в Кербала, при която 27 военнослужещи бяха ранени, а 5-ма загинаха. Поклон пред паметта им".

Това написа в своя профил в социалната мрежа Facebook премиерът Бойко Борисов по повод годишнината от атаката срещу нашите военни, при която камикадзе атакува с камион-бомба базата ни в Кербала.

Oще по темата

На тази дата през 2003 г. българският контингент в Ирак дава първите си жертви, в резултат на атака срещу база "Индия".

"Имената им остават записани като герои в новата история на българската армия. И днес над 200 военнослужещи изпълняват успешно мисии зад граница, като през тези години работихме за подобряване на подготовката им и осигуряването на съвременна екипировка", отчете Борисов и завърши:

“Пожелавам им успешна служба и да се завърнат живи и здрави при семействата и близките си”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

чети Винетутьо

преди 5 години

изпращаме още една радостна година която ни донесе едно чувствително одъртяване на Гейнерал Буда. Нарът кскандира: Царят е дрът и болен, да живее Цеце!Нека Новата година да донесе повече болести из тиквоидните пипони и дано ни споходи радостно събитие от следващия пленим на ЦК на ГЕРБ за свалянето на Борисов и пренасочването му към лабораторията за последно разкрасяване преди да иде на разходка до сотрова и барцелонста вила където далеко от политиката и интригите най после ще прочете Винетуто

76

Анонимен

преди 5 години

До АнонименДори не е за чужди държави,по-точно е да се каже,за чужди корпорации умряха!Жалко за момчетата,но това е истината.

75

Идеалист

преди 5 години

Този не е ли време да си го приберат в САЩ или има още поръчки да изпълнява освен самолетите. Не го бях виждал 5 дни и си мислех, че заминал на накъде. Повръща ми се като го видя, спирам си радиото като го чуя да говори простотии. Колкото до загиналите през 2003 г. те са изпратени на заколение там в интерес на САЩ и никакви интереси на България не са защитавали. Вина носи и президента Г. Първанов. Да им дадат пенсии от Пентагона!

fallback