Снимка: bgonair.bg

Вярата е движеща, лошо е ако си се обезверил и си изтъкан от съмнение и подозрение. Вярата, надеждата и любовта са двигателят на човешкия живот. Това каза Николай Урумов в навечерието на Рождество Христово в студиото на "Денят ON AIR".

Според него демокрацията е взела на българите т. нар. "сляпа вяра" и е останала реалната вяра.

"Имахме през тези 30 години моменти на сляпа вяра, сляпо вярвахме в много пастири и месии. Всеки един шамар, който сме получавали, ни е давал урок. От една страна сме много мнителни, от друга сме непоправимо вярващи наивници и вярваме на всичко. Изтъкани сме от това противоречие. Именно заради това сме странни, различни и интересни", каза актьорът пред Bulgaria ON AIR.

"Тези, които са заминали извън България, не са загубили своята идентичност. Те са българи, те искат да бъдат българи, те търсят България. Има едно ново поколение, което се завръща. Аз познавам такива деца, познавам и други, които са съученици и колеги на дъщеря ми, които не искат да заминават навън. Има нещо много различно и много интересно, има бъдеще за България", допълни актьорът.

Той смята, че всички българи в чужбина сънуват България и винаги в сърцата им има една нишка, която ги дърпа към родината.

"Сигурен съм, че ще става все по-хубаво и по-хубаво у нас", завърши Урумов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase