Снимка: Архив, Булфото

Червената лидерка Корнелия Нинова заяви, че с открито писмо ще сигнализира европейските посланици за полицейщината и погазването на правата на гражданите в България.

Вчера тя обяви, че по време на посещението си в Ямболско в Малко и Голямо Шарково и Болярово тя е била следена от полицията, на която е било наредено да не я изпуска от очи. Тя бе на посещение при земеделските производители, чиито животни бяха убити заради съмнения за чума.

Още по темата

В отговор пък Цветан Цветанов заяви, че Нинова не е била следена от полицията, а е била на място, за да гарантира сигурността й.

"Никой не е искал по закон полицейско присъствие. Чух, че това било наложено заради сигурността ми. Няма нужда да ме пазят от баба Дора! Изпращам писмо до всички европейски посланици за полицейщина, за авторитаризъм, за ограничаване на правава на различно мислещите и опозицята", каза тя.

Нинова настоя и земеделският министър да отговори на въпросите на земеделци от Ямболско, които са в парламента. По думите й хората в региона са в пълна безизходица, тъй като вече нямат поминък след унищожаването на стадата им.

"Очакваме Порожанов да дойде в НС, за да се срещне с хората и да каже какво ще направи правителството. Кога ще бъде вдигната забраната? Защо изискват от тях с 50% собствени средства да възстановят стадата си. Може ли да се направи отсрочка за задълженията, които те имат, заради това че са земеделски производители", запита червената лидерка и посочи, че и до ден днешен хората нямат доказателства, че в района е имало чума по животните им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase