Снимка: БТА

Соцлидерката Корнелия Нинова обвини управляващите, че е била следена от полицията по време на срещите си в Ямболско и настоя, че тези действия са били извън рамките на закона.

"Посетих село Малко Шарково, Голямо Шарково и град Болярово, за да се срещна със земеделските производители, чиито животни бяха убити заради съмнения за чума. Навсякъде бях посрещната от полиция", разказа червената лидерка.

Още по темата

Нинова уточни, че когато е питала защо има толкова много полиция, униформените са й отвърнали, че изпълняват нареждания от София и не трябвало "да я изпускат от очи".

"Подобно нещо може да се случи по силата на Закона за събранията, митингите и манифестации, който задължава организаторите на събранието или митинга да вземат необходимите мерки и да осигурят полицейско присъствие. Организаторът на тези срещи е БСП и не сме поискали полиция. Това може да се случи на основание на друг закон – Закон за местното самоуправление и местната администрация, където се казва, че кметът може да поиска такова присъствие заради сигурността на мероприятието. Кметовете на населените места, в които бяхме не са поискали такова присъствие. Следователно всичко това беше извън рамките и нормите на закона", каза тя.

Нинова попита дали всяко нейно движение в страната ще се следи и контролира от органите на МВР.

"Питам премиера Бойко Борисов кой е решил срещите ми в област Ямбол да се провеждат под полицейско наблюдение – ако целта е да ме ограничите в действия и думи, сте се объркали. Г-н Борисов, ние свободни хора, в свободна страна ли сме? Аз се чувствам свободен човек, но дали сме в свободна страна под ваше управление, се съмнявам", заяви соцлидерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase