Снимка: BulFoto
fallback

Готов съм да приема лидера на партия ГЕРБ, но да ми сподели своята визия за борба с корупцията за развитие на страната и за икономическо догонване на страните от Централна и Източна Европа, от които все повече изоставаме.

Така президентът Румен Радев отговори на критиките на премиера Бойко Борисов от сряда, че обсъжда "Визията за България" на БСП с Корнелия Нинова, но отказва да се срещне с управляващите, които искат да му обяснят за увеличението на данъците върху старите автомобили.

Oще по темата

"Президентът не може да обсъжда закони, които в момента са в процес на изготвяне, а с г-жа Нинова съм обсъдил визия, която тя има. Нека не бъркаме закон с визия", настоя Радев.

Припомняме, че вчера премиерът сподели разочарованието си, че в продължение на няколко поредни дни Радев не спрял да напада правителството.

"Не знам с какво сме причинили тази фраза "война между институциите". Това е все едно някой да ти удря шамари и да казва: "Те се бият", посочи Бойко Борисов.

Той също така изрази недоволството си от това, че президентът не казва никакви добри думи за управляващите и в същото време никакви негативни за опозицията.

От правителствената информационна служба информира, че министър-председателят приема поканата на президента. Премиерът Борисов изразява надежда, че до срещата им, държавният глава ще се запознае с четиригодишната програма за управление на кабинета: http://gov.bg/bg/pravitelstvo/programa-za-upravlenie-na-pravitelstvoto-na-republika-balgariya-za-perioda-2017-2021-g/vavedenie, както и с последния доклад на Европейската комисия по механизма за сътрудничество и проверка, за да ги дискутират заедно, посочват от МС.

Днес президентът прогнозира още, че гражданите все по-малко ще вярват на управляващите и с това обясни лавината от протести.

"Винаги ще бъда на страната на гражданите. Действията и извиненията на управляващите от тук нататък имат една цел - да не загубят властта, с която са се срастнали", добави той.

По думите му гражданите виждали, че не са приоритет за сегашното управление и то губи доверието им.

"Българите все по-решително и организирано ще търсят правата си, защото се измерват не само с миналото, а и с държавите около нас. Протестите са закономерни и основателни", уточни държавният глава.

Радев уточни също така, че никога не е казвал, че България е блато:  "Казах, че България трябва да се измъкне от блатото. Вие като журналисти трябва да предавате правилно какво съм казал, иначе стоите на страната на фалшивите новини".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

110

Анонимен

преди 5 години

ТАКА Е РАДЕВ- ЗА НИКАКВО БЛАТО НЕ СТЕ ГОВОРИЛИ А СЪЩО И ЗА ШАЙКА НЕ СТАВАШЕ НА ДУМА- Я СЕГА ДА ВИДИМ ОТ ГДЕ ТРЪГНАХМЕ- ДЕМОКРАТИЧНА ЛЕВИЦА1.1995-2.1997Г 12 ФАЛИРАЛИ БАНКИ,3000ЛВ 1 ДОЛАР, 2700ЛВ МИН ЗАПЛАТА НЯМА И 1ДЛ, СРЕДНА ЗАПЛАТА - 3 ДЛ ИНФЛАЦИЯ НАД 400%, ИНФЛАЦИЯ 2005/2009Г-12,8%/ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ/ И МИН ЗАПЛАТА 180-240ЛВ/НСИ И ИВРОСТАТ/- ТА КАЗВАШ ТРУДНО СЕ ИЗЛИЗА ОТ ТОВА БЛАТО В КОЕТО НИ ПОТОПИХА ЧЕРВЕНИТЕ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ СОЦИАЛИСТИ, КОИТО ЩЕ ПРЕОДОЛЯВАТ КАПИТАЛИЗМА ПО УСТАВ

109

В какво блато

преди 5 години

виждате РБългария, г-н Президент? Всички от ЕС се възхищават на успехите ни.Не бива ; Вие сте Президент и трябва да не разсъждавате като песимист; положителните мисли създават и положителната енергия.И обратно.( доказателство са тези протести)

108

Бойко, не отивай!

преди 5 години

Мчи то, този резидент има ли някакъв авторитет в обществото?

fallback