Снимка: flickr
fallback

БСП скочи, че думите на Валери Симеонов срещу майките на деца с увреждания не са само проява на личен цинизъм, а на "държавен цинизъм".

Червените настояха, че изпълнителната власт е напълно блокирана и не е в състояние да изпълнява функциите си и за пореден път поискаха предсрочни избори.

Oще по темата

От своя страна шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов попита какво БСП са направили за хората с увреждания и колко е бил бюджетът за тези хора по времето, когато те са управлявали.

"Мотивът за изслушването на Валери Симеонов не е за да чуем за пореден път цинизма на един човек, лишен от ценности и морал. Никой не желае да се задълбочава и върху семейните отношения при Патриотите и коалиционния параван, зад който се крият ГЕРБ. Искането е заради необходимостта институцията, която Симеонов представлява, да бъде заставена да покаже дали е адекватна на кризите, в които се намираме", посочи в декларация от името на БСП Драгомир Стойнев.

По думите му не става дума за междуличностни различия в коалицията, той като проблемите са били изначално заложени.

"Тук не става въпрос за личен цинизъм и възпитание, тук става въпрос за държавен цинизъм по отношение на гражданите. Държавата трябва да бъде изчистена от този циничен управленски похват. Имаме своята оценка за управлението на ГЕРБ и тя е ясна - нови избори и смяна на модела на управление. Но БСП иска да извърви пътя към изборите демократично", заяви Стойнев.

Цветан Цветанов пък насотя, че БСП не са алтернатива и те винаги са показвали това, когато са били на власт.

"Вие като управлявахте колко пари имаше за хората с увреждания? 179 млн. лева, а днес правителството осигурява 430 млн. Кое е правителството, което прави реални политики и кое е правителството, което задоволява лични интереси?", обърна се вторият в ГЕРБ към социалистите.

Той призна, че в коалицията има различия, но по думите му това показвало, че няма задкулисие. Цветанов изтъкна и че вицепремиерът Валери Симеонов се е извинил на всички засегнати от изказването му, както и премиерът Бойко Борисов - от името на правителството.

Шефът на депутатите от ГЕРБ каза и че докато опозицията се подготвя организационно за избори, управляващите ще работят за изкарването на пълен 4-годишен мандат.

"И през 2021 г. ви каним да направим един смислен дебат, в който да покажем, че вие не сте алтернатива", заключи Цветанов.

Веселин Марешки също нападна вицепремиерът Валери Симеонов, но поиска и оставката на другия вицепремиер патриот - Красимир Каракачанов. Според него той е бил единственият, който е застанал зад Симеонов.

"Единственият човек, който застана в защита на Симеонов, е Каракачанов. Ние ги държим в тандем. Няма ли достойни хора в НФСБ и ВМРО, които да ги заместят?", попита лидерът на "Воля".

Той коментира и думите на Каракачанов от вчера, че в коалицията трябва да започнат да работят.

"След година и половина Каракачанов самият казва, че не са направили нищо. Сега ли се сетихте, ми той мандатът свърши!", настоя Марешки.

Искрен Веселинов от ВМРО подкрепи лидера си и настоя, че Марешки е използвал "недопустими квалификации".

"Веселин Марешки е прочел по-малко книги, отколкото Каракачанов е написал. Не е в ползва на НС подобен примитивизъм да чества и буйства в парламента", заключи Искрен Веселинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 години

Майките на деца с увреждания допуснаха да ги яхнат политическите вихрушки - и те самите разбират това; по-страшното е, че мнозина не си дават сметка, че съдействат на ретроградни апетити и манипулации по Тошовата соц-носталгия, когато на такива изстрадали жени и деца не се даваше НИЩО! Жълти стотинки, палиативни генерици, евентуално социален патронаж - ако инвалидът живее сам, тук-там работа за инвалиди в "Тих труд" и "привилегията" да си дадат децата в дом за инвалиди.БКП съвсем ще ги оправи.

10

Оставка

преди 5 години

Парламентът преодоля ветото на президента Румен Радев върху поправките на Закона за държавната собственост.Чашата преля, още ще се граби. (да не говорим и за частните охранители)Избори до дупка и пряка демокрация.Видя се, че "криминализираните елити" от всички партии продължават с Лобистките закони за раграбване на БГ.Чашата преля!

9

Анонимен

преди 5 години

Герб управляват от 9 години и е много жалко, че и след 9 години продължават се сравняват и оплакват.

fallback