Снимка: Bulphoto, архив

Вицето Валери Симеонов да освободи веднага поста, поискаха и от ДПС.

Ако това не стане лидерът на движението Мустафа Карадайъ се закани, че ДПС ще предприеме последващи действия, за да защити нормалността и да спаси България.

Още по темата

Той коментира, че не за пръв път Симеонов минава границите в изказванията си и припомни, че е бил осъден за езика на омразара заради коментара му към ромите "...нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати, без да полагат труд, изискващи помощи по болест, без да са болни, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки...".

"За подобно поведение от Съвета на Европа посочиха фашистки партии в българския парламент, после беше тупан в гърдите заради позорното му поведение на границата преди изборите, после беше заплашването на журналисти и ред подобни действия и думи, всеки път премината червена граница",отсече Карадайъ.

Според него с това, че нарече "кресливи" протестиращите майки на деца с увреждания, а децата им - "уж болни" Валери Симеонов е нанесъл щети на държавата, а проблемът не е само морален, но и цивилизационен.

Карадайъ смята, че е цинизъм именно Валери Симеонов да отговаря за демографските въпроси на страната, защото "такива като него нямат право и да имат място в политиката".

Лидерът на ДПС упрекна ГЕРБ, че за да не счупят "вратната" конструкция поставят стабилността на правителството над скандалите, гафовете, кризата на демокрацията, ерозията на държавността, отдалечаването от хората и решаването на проблемите им.

"Симеонов е воденичен камък не само на врата на ГЕРБ, но и на страната, оставянето му означава, че България вече не е само най-бедната, но и най -нехуманната държава, демокрацията у нас е в криза, държавността е в агония, участието на Симеонов в разрушителния процес е сериозно, решението дали да си отиде един вицепремиер е ваше, а решението дали да си отиде цялото правителството е на хората", предупреди Карадайъ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase