Снимка: Bulphoto, архив
fallback

Досега при катастрофи у нас от началото на годината са загинали 480 души, което е с 33-ма по-малко от миналата година, съобщи на конференция по пътна безопасност шефът на Пътна полиция комисар Росен Рапчев.

Тя е организирана от Българската браншова асоциация "Пътна безопасност" и Съюза на българските журналисти.

Той посочи, че най-малко са загиналите в Перник - 7. Също там са отчетени и най-малкия брой тежки катастрофи.

Най-тежка е ситуацията пък в Пловдив. Областта води в класациите както за най-много загинали, така и за най-много ранени и тежки катастрофи, посочи шефът на КАТ.

Oще по темата

Издадени са общо 810 621 фиша за установени на място нарушения, а 412 371 са снимани с превишена скорост. Написаните актове са малко над 205 хиляди, пише "24 часа".

Свалените регистрационни табели са 13 500, като 9054 са за каране без книжка. Пияните са били 3732-ма, а надрусаните - 1008, отчете Рапчев.

Той добави, че у нас има 3,7 млн. регистрирани коли и 4 млн. шофьори. Ситуацията с автопарка обаче остава тежка - едва 38 хил. са регистрираните нови автомобили, докато старите са 210 хиляди.

426 хиляди автомобила пък са с прекратена регистрация. Това става при неплатена застраховка "Гражданска отговорност" или нарушения като каране пиян или надрусан.

Издадените от началото на годината шофьорски книжки пък са 276 хил.

Първокласните пътища пък са с дължина от малко под 3000 км, а второкласните - 4 хил. км. Третокласните са 12 171 км, а магистралите - 734 км.

В следващите месеци пък ще заработят нови камери в патрулките. Те ще засичат номерата на колите и ще подават сигнал, ако автомобилът е издирван или с неплатена "Гражданска отговорност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 5 години

Всеки ден в България се извършват над 200 милиона нарушения, а КАТ се хвали, че са санкционирали за няколко от тях. Това е проблемът по пътищата на България - неработещият КАТ.

9

пловдивчанин

преди 5 години

тук е война, просто властта я няма, а селяните с таралясници от пз, см, хс, кж станаха безбройни. говоря за пловдив не за областта.

8

Анонимен

преди 5 години

Най-много тежки катастрофи стават в ПловдивЯ отидете да видите как карат пловдивчаните на Запад! Като по книга! Я ги попитайте как са се научили! Ами с глобици.присъди и в някои случаи затвор без да има помощ от Суджука!

fallback