Снимка: архив, Reuters
fallback

Тежкото убийство в Русе на Виктория Маринова провокира множество реакции. Една от тях беше тази на евродепутата Ангел Джамбазки, който призова за връщане на смъртното наказание при подобни тежки и изключително жестоки случаи.
Oще по темата

Според него извършителите на подобни деяния нямат право да се връщат отново в обществото, защото няма да се поправят.

Ангел Джамбазки заяви в студиото на "България сутрин", че е убеден, че трябва да се върне смъртното наказание, въпреки липсата на подкрепа в обществото за това.

"За подобно зверско деяние, абсолютно нечовешко, няма друго справедливо възмездие. Това е моето лично убеждение", настоя евродепуатът.

Джамбазки беше категоричен още, че при подобни случаи много често извършителите се възползват от съкратено производство и след няколко години излизат на свобода. Именно за такъв случай припомни той.

"Помните ли убиецът на студентката във Велико Търново. Още едно прекрасно младо момиче убито за нищо. Този беше извършил преди това две убийства. Вместо да получи справедливото възмездие, отново беше в храстите с брадва", добави Ангел Джамбазки пред Bulgaria ON AIR.

Той настоя за промени, които да касаят именно тези тежки криминални деяния. Според евродепуатът, ако не се върне смъртното наказание, то трябва да се въведе химическа кастрация на извършителите, която практика вече съществува в други страни.

Джамбазки обясни, че второто нещо, което задължително трябва да стане, е да се премахне съкратеното следствие.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

"ЗА"

преди 5 години

Категорично "ЗА" смъртното наказание на такива доказани рецидивисти и ***. Несправедливо е такива *** да живеят и да бъдат хранени от обществото десетилетия, а техните жертви да гният и децата им да растат без майка. Тази несправедливост трови обществото отвътре и може би това се опитват да направят либералните демократи, Сорос и компания.

103

Анонимен

преди 5 години

Тоя само добри идей дава, връщане на казармата, поне да беше ходил в казарма. Щом се мобилизираха да говорят глупости и тоя и Сидеров, значи изборите наближават.

102

1

преди 5 години

джамбаз-питриоте,нека всичките да бъдат като теб, кастриран от природата.

fallback