Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Регионалният министър Николай Нанков бе категоричен, че няма да оттегля оставката си и настоя, че това да я подаде, е било правилното решение.

Още по темата

След като подаде оставката си заедно с другите си двама колеги - Ивайло Московски и Валентин Радев заради трагичния инцидент край Своге, строителният министър получи подкрепата на кметове, които поискаха той да запази поста си.

"Няма да оттегля оставката си. Това е акт, който е в лично качество, а затова и че премиерът ни ги изиска, беше най-правилната постъпка, която стоеше пред нас тримата", каза той.

Нанков допълни и че дали ще остане на поста си, не зависи от него.

"Каквото зависеше от мене, съм си го направил и като личен, и като акт на отговорност. Но вина и отговорност са две различни неща", заключи той.

Той увери, че като министър в оставка продължава да изпълнява задълженията си.

Нанков добави и че през изминалата година и половина са приети много наредби, свързани с осигуряването на пътната безопасност.

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 месеца

При такива ситуации в белите държави достойните люде си подават достойно оставката сами без да бъде искана от по-висшестоящите,а тези палячовци чакаха Пожарникарят да им поиска оставката,изобщо в България има ли хора с достойнство?Преди десетина години японският министър на транспорта си подаде оставката защото за цяла година японските ЖП-линии са направили закъснение от 5 мин.,а тези крадци-наши при смъртни случаи чакат подканване?Два клана Московски са завзели цялото министерство,казаха Госпо

9

Илиян

преди 8 месеца

Ама разбира се бе, ти нямаш никаква вина, има си хас. Всички замесени надолу по веригата са направили грешки и пропуски, само ти целия в бяло

8

Анонимен

преди 8 месеца

"Вина и отговорност са две различни неща, настоя той"

Аз пък настоявам като прекия ти началник да научиш думичката "БАЛАНС". Вина е негативна думичка, отговорност е позитивна. След лошото идва доброто " След вината идва отговорностите". ПРАВИЛА!!!