Снимка: БТА, архив

Кметове, сред които и много червени градоначалници, през уикенда са комуникирали активно помежду си, за да намерят подход към премиера Бойко Борисов и той да остави строителния министър Николай Нанков в правителството, пише "24 часа".

Валери Симеонов също предупреди по обед, че НФСБ ще гласува против оставките на тримата министри - Николай Нанков, Ивайло Мовковски и Валентин Радев.

Още по темата
В ГЕРБ се вижда тиха вълна на недоволство най-вече пак заради Нанков, който според тях няма вина за инцидента в Своге. Смятат и че не е трябвало Борисов да се поддава на рекета на БСП.

34-годишният Нанков e завършил е "География и геология" и магистратура по "Регионално развитие и управление" в Софийския университет. Между 2009 и 2011 г. е областен управител на област Ловеч. Народен представител е в 42-ото и 43-ото НС. В периода 2014 – 2017 г. е заместник министър на регионалното развитие и благоустройството.

Въпреки натиска премиерът бил твърд, че оставките ще бъдат гласувани. Въпросът сега е дали ако те бъдат гласувани поотделно, Нанков, който се радва на симпатиите на БСП и на НФСБ, ще остане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase