Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Утрото в Световрачане започна с траурен камбанен звън. Жителите на селото от днес си взимат последно сбогом със загиналите при жестоката катастрофа с автобус край Своге в събота следобед, която отне живота на 17 души.

Oще по темата

15 от тях са от Световрачане. От днес започват опелата и погребенията на загиналите в местната църква.

В 10 часа вратите на храма отвориха за погребението на първата жертва, която ще бъде погребана.

За вторник са предвидени общо четири поклонения. Сред тях е и това на 13-годишния Георги, който загина на място в катастрофата.

Момчето било с баба си Дарина на екскурзията до манастира "Седемте престола", организирана от пенсионерския клуб. Възрастната жена също почина. В болница с тежки наранявания е синът й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

българин

преди 5 години

А в Драгалевци - кога!? Пет милиона бедни и окрадени българи чакат .

8

Пет

преди 5 години

Да смърта е естествен завършек на Живота. Но за тези бедни хорица това е било единственото развлечение.между работата по дворове и ниви. Да отидат да си запалят свещи за Здраве и Късмет! Защо да не преживеят една малка екскурзия в добра компания?взели са и по млади с тях..Други не се спират от Екскурзии и Далавери и другите да им работят и изкарват парите! Бог да им прости Душите.горките!

7

Анонимен

преди 5 години

Смърта е естествен завършек на живота не ме интересуват, вместо да идат да си копат градинките и да засеят някое дръвче разкарвали се по манастирите като лордове, каквото са търсели туй са и намерили. Господ е яздел магаре и е живял скромно Целта на живота е да се стремим да постигнем честотата на Бога, не да ходим да се кланяме на мошениците преподаващи лъжеучения.

fallback