Снимка: Булфото

Фирмата, извършила ремонта на пътния участък в Искърското дефиле, където стана тежката катастрофа на пътнически автобус, отрече те да има вина за инцидента. В писмо до медиите "Трейс Груп Холд" АД пише, че асфалтовата настилка е положена през 2014 г., а пътят е пуснат в експлоатация същата година, въпреки че обектът е приет през 2016 г. и затова не могат да носят отговорност как е поддържан в този период.

Още по темата
По-рано днес бе обявено, че от март до юли от АПИ са уведомявали пет пъти фирмата изпълнител на обекта за проблеми на пътя, където вчера стана тежката катастрофа с автобус, отнела живота на 16 уши. Целта е била да се отстранят посочените дефекти във връзка с изпълнение на гаранцията за строителството.

"Пътят е пуснат в експлоатация две години преди формалното му приемане. Гаранционните срокове обаче, както е регламентирано в Наредбата, започват да текат от датата на подписване на Акт 16, което се случи през 2016 г. Рехабилитацията е осъществена, без да бъде спирано движението по тежкото трасе", пише в писмото, цитирано от bTV.

Компанията допълва, че Агенция "Пътна инфраструктура" е избрала фирма, която да поддържа пътя в този период, а техният ангажимент е свързан само с дефекти, които се се появили в гаранционния двугодишен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase