Снимка: HelpKarma
fallback

Малкият Ивайло се нуждае от операция в Турция заради акушерска пареза на дясната ръчичка.

Момченцето е пострадало при раждането си, а грешката е на сливенската лекарка д-р Таня Пашева, завеждаща АГ отделение на Окръжната болница, пише в призива за лечението му в платформата HelpKarma.

Oще по темата

"Ивайло е на годинка и 2 месеца. Той е малкото ни и дълго чакано детенце и късметчето на големия ни син – Илиян. За съжаление, след груба лекарска грешка на Таня Пашева при раждането, Ивайло получи акушерска пареза на дясна ръчичка. Тя стоеше безжизнена до тялото му", разказва близка на семейството.

Рехабилитацията у нас не дава резултат и семейството на момченцето търси лекарска помощ в Турция. От предписаните упражнения има ефект и Ивайло е започнал да движи ръчичката си, но не може да я вдигне догоре и настрани.

Според турските лекари трябва да се направи отпускаща операция, която ще струва 7000 евро, те обаче са непосилни за семейството му. Операцията е насрочена за 30 август.

"Ако всеки помогне с малко, съвсем скоро може да видим детенцето си здраво", пишат близките му.

Сливенски майки разпространяват призива за лечението на детето в социалната мрежа.

"Това е Ивайло, едно от пострадалите деца, изродени от "доктор" Пашева в Сливен, за която всички говорят днес...от една година майката се бори с вятърни мелници, за да има наказание тази жена, но няма... тя продължава да практикува, да убива и осакатява... в момента събираме пари за операция на Ивайло в Турция, който има възможност да помогне", е написала потребителка.

В отделението в Сливен в момента текат проверки заради случая с починалата родилка Ренета Томова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Елена

преди 5 години

Раждах второто си дете в Сливен(живея в Бургас).Познавам д-р Пашева и останах с добри впечатления,относно нея и всички,които работят в това отделение. Те не са Богове, а хора.Има различни ситуации,някои за съжаление с фатален край.Как ще протече самото раждане зависи от много фактори,както и от САМАТА родилка.

22

до номер 20

преди 5 години

Навсякъде по света ако раждането е нормално и протича без усложнения се води от акушерка. Лекар води раждане, ако е секцио или ако има някакъв проблем, както и изражда плацентата и я проверява дали е цяла в края на раждането. Не коментирайте без да сте наясно как протича едно раждане.

21

Анонимен

преди 5 години

много непроверени и недоказани глупости се пишат,българинът приема лошите неща веднага без никакви доказателства и винаги някой друг му е виновен,а дали е така наистина,кой ще ни каже....

fallback