Снимка: Facebook
fallback

Гневът на десетки хора се струпа на група мъже, дръзнала да влезе в едно от Рилските езера. Снимката се завъртя във Facebook и е направена по време на събитие, организирано от "Нашият дом е България".

За събитието в парка са влезли стотици, много хора даже с колите си.

Красимир Андонов, директор на парка, коментира, че в този сезон туристическият поток е огромен.

Oще по темата

По думите му дирекцията на парка не е позволявала събор в парка. Дали са разрешение на организаторите от инициативата "Нашият дом е България" само за заснемането на филм, като допустимата бройка на посетителите е била 300 души (заедно с екипа за заснемане).

Андонов уточни, че хорото е било в езерото "Близнака" а не в "Бъбрека", но така или иначе влизането в езерата е забранено. Организаторите на това събитие ще бъдат санкционирани, обяви пред bTV директорът на парка.

Арх. Пламен Мирянов, организатор на инициативата "Нашият дом е България" обяви, че идеята е била да се покаже страната ни с нещо емблематично, запомнящо се и красиво.

По думите му намеренията им са били чисти и идеята изобщо не е била да се вдигне шум с цел показност.

Младежите влезли спонтанно в езерото. Това е емоционална реакция, не са замърсили езерото, смята организаторът на "Нашият дом е България".

Мирянов обяви, че не само ще плати глобата, но ще изработи за своя сметка табели, които указват, че е забранено влизането в езерата.

Според него младежите, играли хора на езерата, не заслужават такива остри нападки.

"Хората, които си хвърляха фасовете и си изхвърляха бирите, са много повече чалга от тези деца", коментира Мирянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 5 години

Те ако се намесят зелените знаеш ли, че трябва да сложат под карантина цяла София и да прекратят летенето на тъпите самолети с чем трейлса дето се виждат всеки ден и ти *** реколктата и да ти спрът колата, която също не е малък замърсител изобщо на тази тема малко разбират ама всички коментират ... Чистите ми те.

69

Иво Игнатов

преди 5 години

Не си знаете мястото, вие всички не си знаете мястото :)

68

Todor R

преди 5 години

И нито един еколог или зелен не каза нещо, защото където не им плащат, там не вземат отношение.

fallback