Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Скулпторът и народен представител Вежди Рашидов откри преди седмица своята изложба от скулптури и картини в прочутата лондонска галерия "Галиарди". Творецът сравни изкуството с политиката, като каза, че и двете зависят от таланта и нивото на хората, от които се прави.

Oще по темата

Като народен представител Рашидов коментира и случаите с чумата по животните в Южна България и сълзите на хората, чиито животни бяха умъртвени. По думите му това не е приятно, но също така не е приятно, ако наистина има такава зараза, която при по-голямо разпространение, може да нанесе огромни щети.

"Важното е да се установи дали има болест или няма. Първо диагноза и едва тогава да има мерки за лечението. Ако тук някъде има такава грешка, това не е приятно", каза Вежди Рашидов пред Bulgaria ON AIR.

Рашидов дари заплатата си за дъщерята на Мартарита Петкова и коментира упреците срещу него, че информацията е станал явна за всички.

"Дарителят не е безмълвен мушморок. Ние приехме модела на Русия, когато Елцин ходеше с мръсни дрехи, за да покаже, че е част от народа, а дъщеря му строеше къща в Монако. Дарих, за да се сетят, че в труден момент хората са хора, за да си помагат".

Той каза, че е правил много жестове - дарявал е за сиропиталище, детската онкология. Рашидов върна времето назад, за да припомни, че помогнал и на режисьора Рангел Вълчанов.

"Жената, с която живееше дойде до мен и проплака: Не ни стигат парите. Уредих да имат кола във Виена, да бъдат настанени. Бръкнах в джоба си и им дадох да имат пари за джобни, за комуникация".

Депутатът обясни, че е бил упрекнат от техните близки, че си прави PR. Но според него, у нас хората, които нищо не даряват, са много активни да дават акъл.

Той допълни също, че в България проблемите са много големи и не са толкова прости за решаване, а социалното напрежение се трупа.

"Разбира се, че държавата ни е една от най-бедните", коментира Рашидов.

Според него социалните проблеми трябва бавно и хладнокръвно да бъдат решени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Ван Гог

преди 5 години

И ти си един талант ! Добре че слугуваше на комунистите,а после на СДС и ГЕРБ...

7

Анонимен

преди 5 години

Наздраве, главен мултак на републиката! Наред ли е всичко с милиончетата от КТБ? Някой милиционер да си бил в последно време?

6

Анонимен

преди 5 години

"Винаги съм бил на страната на бедния и ощетения, каза той"Кой го казва това?! Главен мултак Рашидов! Шушумига и лицемер!

fallback