Снимка: Bulgaria ON AIR

От сдружение "Да запазим Корал" внесоха жалба срещу частната фирма, която загради морски плаж "Корал". Причината за сигнала е нарушение на регламента за защита на личните данни (GDPR) в България заради поставени фотокапани.

Табела предупреждава, че всички нарушители ще бъдат снимани, а снимките ще бъдат предавани на полицейското управление в Царево.

Още по темата

"Това е абсолютно безобразие. Сезирали сме Комисията за защита на личните данни, защото става въпрос за присвояване на лични данни, които след това ще бъдат предоставяни на трети лица. Това е в противоречие на новата директива на ЕС, недопустимо е", коментира пред Bulgaria ON AIR Атанас Русев oт сдружение "Да запазим Корал".

По думите му целта е плажът да бъде непривлекателен, за да не се посещава. И всичко се случвало пред очите на цялата държава, никой обаче не искал да вземе отношение.

"Скандалът е с огромни мащаби. Той се корени някъде сред управляващите, които от своя страна по никакъв начин не желаят да изплува на повърхността. Рано или късно обаче това ще се случи", категоричен бе Атанас Русев.

По думите му проектът за застрояване около плажа предвижда изравняване на дюните, петзвезден хотел, няколко големи басейна, подземни гаражи.

"Това е поредното самоуправство на местната власт", категоричен е Русев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase