Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Плажът Корал отново e сцена на напрежение и скандали - охранители и летовници си разменят взаимни заплахи и обвинения. Причината е поредният опит да бъде спрян достъпът до плажа и летовниците да бъдат лишени от възможността за къмпингуване.

В повод за напрежението се превърна изсипването на купчина пръст на пътя за достъп, предаде кореспондентът на Bulgaria ON AIR Стилияна Георгиева.

Още по темата

"Тук всеки си прави каквото си поиска. Пръстта бе изсипана от един камион, за който бе установено, че няма валидна гражданска застраховка за последните две години", каза Aтанас Русев от сдружение "Да запазим Корал".

Според него пръстта е изсипана направо върху пясъчните дюни.

За летовниците вече е истински "Сървайвър" да стигнат до плажа. "Има табелка, която указва, че това е частен имот, но няма такава, която да казва къде е входът за плажа", каза един от тях.

"Прескачаме огради, минаваме отдолу... В интелигентния свят където минават хората, там правят пътека", допълни друг.

Не е ясно кой е изсипал земната маса на пътя за плажа. От община Царево коментираха, че пътят е общински, а представителите на фирмата, заградила терените, не знаят за случилото се.

По думите на охранителите хората, които плажуват на Корал, премахват колчетата на оградата, за да могат да влизат с автомобилите си по-близо до ивицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase