37

Кривондел

преди 5 години

Ходим по планини. На море ходим само на палатка. При все това за мен събирането на много хора на едно ограничено място без тоалетна не е еко. Не виждам колко еко са и хората на Иракли, изгарящи всяка съчка и торящи обилно цялата околност. Едно е да сме няколко в планината, друго е хиляди за месеци...Застрояването трябва да спре. Но т.нар. "диво къмпингуване" в такива мащаби е свинщина!

36

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 37Не и ако не нахвърлям пръст върху него, някъде край пътя ;)

35

Анонимен

преди 5 години

ТОЯ Е МНОГО СКАНДАЛЕН ПЛАЖ!!НЕПРЕКЪСНАТО ИЗЛИВАТ ПРЪСТ НА ШОСЕТО ДЪРЖАВНОТО ШОСЕ КЪМ ПЛАЖА :DНЯКОЙ МУ Е ХВЪРЛИЛ ОКО И ЩЕ ГО ЗАСТРОИ НЕМА МЪРДАНЕ :D

34

ПС

преди 5 години

До айде стигаХоденето на море с палатка в повечето случай не е от нямане на пари а от удоволствието да се събудиш сред природата, да се любуваш на гледката и да чуваш вълните постоянно. Относно това кой как цапа е въпрос на възпитание и организация. Бил съм и на хотели и на палатки и мога да заявя, че второто повече ме привлича. Защо трябва да не се оставят никакви места за палаткуващите, понеже някой не го разбира или оценява ? Защо трябва всички плажове да са застроени с хотели ?

33

was

преди 5 години

Никой няма право да влиза в частна собственост без разрешение!В нормалните страни може и да те гръмнат ако си много нехален и не напуснеш след предупреждение! Тъй наречените "свободно плажуващи",свободно серящи по частната собственост и свободно замърсяващи са жива отврат! Да "плажуваш" като прасе без тоалетна, без баня,без елементарни условия е гадост! Нечистоплътно!

32

айде стига

преди 5 години

Писнало ми е от хипари и некви прошляци по плажовете. Оставете хората да си направят хубав хотел а те ще се грижат за чистотата на плажа не за друга а защото имат сметка. А който не може да си го позволи - реки и язовири колкото искаш ама не те имат 32 лв. и искат 2 седмици на морето в миризливи палатки докато не о.*** пейзажа.

31

Кривондел

преди 5 години

До този, според който ограничаването на правото на придвижване било нарушаване на конституционно право:Бихте ли ми дали адрес, за да мога да се придвижа свободно през входната ви врата до канапето пред телевизора, а после и до леглото ви?Нали свободата на придвижване било конституционно право, как така ще ме спирате?Осъзнайте се малко! GDPR, право на придвижване... Говорим за частен имот...

30

NoName

преди 5 години

До всички Журналисти!Хора, проверете испанската фирма, поразровете се. Направете връзката с М на Туризма, вижте кога, кой и какво им е обещано на хората и ще ви се проясни картинката. Испанска фирма - Хотелиерство - Плажна ивица - ТИШИНА ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА. Свършете си работата и тогава пишете... Там е гнило, гнило та гнило!!! Ако това не е ТОП НОВИНА, здраве му кажи.

29

Анонимен

преди 5 години

За всички незгоди в държавата, са виновни само и единствено гладните мършички на държавна хранилка.

28

кж

преди 5 години

До МенПо бреговете на кърджалийските язовири има хотели, действително без пречиствателни станции, както и плаващи ресторанти, където тоалетните се изливат във водата. Но, от много години основния замърсител са недобросъвестни граждани, които къмпингуват по браговете и си оставят отпадъците.Специално канарите пласмаси няма как да са от отходните води на хотелите и ресторантите. От там текат фекалии и химия, но не и пласмасови бутилки.

27

Мен

преди 5 години

До кжААА викаш канарите с пластмаси са домъкнати от свободно плажуващите а не от огромните строежи. Да не говорим че с всеки голям хотел строят и пречиствателна станция и от там излзиа чиста питейна вода...

26

кж

преди 5 години

Град Кърджали се намира между два от най-големите язовири - яз.Кърджали - 22 км. и яз. Студен кладенец - 28 км. Дели ги т.н. Водно огледало.Достъпа до водоемите е свободен. Няма плажни зони и пр. През годините съм се нагледал на мизериите оставяни от рибари и т.н. свободно плажуващи. Бреговете на язовирите са нацвъкани с всякакви мизерии. До стените има канари с непотъващи пласмаси. За да се опази природата трябва да има строг контрол. "Свободно плажуващите" са мизерници и андрешковци. Толкова !

25

Запознат

преди 5 години

До Кривондел В кой закон пише, че мое се строи върху дюни и как е придобит този имот, коя е тази испанска фирма, кой седи зад нея,какво е финансирането й, как потъпкват правата на летуващите полицаите от Царево, независимо дали са на платка, на плаж или просто минават от там. Това спазване на законите ли е или точно обратното?

24

Men

преди 5 години

До ТияТи що не рева като държавната заграбваха земя с незаконни заментки а сега отваряш голямата уста да защитаваш точно тая "частна" собственост?

23

Анонимен

преди 5 години

Работата е простичка. Снимайте ги и вие и пратете видеото до ЕС комисии.

22

Анонимен

преди 5 години

Жалби, малби, таратанци. Ако си в нарушение и те снимат - няма ГеДеРеПе-та, няма дяволи. Само вдигат пушилка тия.По същия начин може да си мислите, че ви нарушават правата с камерите на КАТ, ама не е така.

21

Кривондел

преди 5 години

И аз искам на всекиму според заслугите. В България има закони и те трябва да са еднакви за всички. Имаме ли разногласия за това?

20

зелени смешници

преди 5 години

Какво сте се наредили под статията бе, гладници? Пешеходният достъп не е спрян, но трябва да си нахендрите в чуждия имот и таратайките, та по-лесно да влачите касите с бира до плажа, който уж опазвате, а всъщност оakвате ежегодно. Нагли, по-нагли, най-нагли, "еколози" - това е степенуването. Ако това се случваше в Щатите, досега да са ви напълнили с олово дрогираните дир-ници.

19

Запознат

преди 5 години

До кривондел, ей гербаджия, скоро ви свършва папането, изсичането на гори и заливането с бетон. И на всеки му според заслугите!

18

dmx

преди 5 години

Дребна работа, но понякога така стават работите. Бетонираш декари природа и нищо, но сгазваш някакъв нов закон, че снимаш хора без ***, има го черно на бяло и ето - 4 милиарда евро глоба. Така работят законите, няма защо да се чудите. Пожелавам го на всички в бетонения бизнес.