Снимка: архив, Булфото

Поход за семейството и гей парад ще се проведат днес в София. Двете събития ще бъдат съпътствани от шествие на крайнодесни и националисти и протест под надслов "Да спасим децата на България и българското семейство".

Първият по рода си за България национален "Поход за семейството" ще се проведе  в пет града на страната - София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе. Очаква се в него да се включат двойки, облечени в сватбените си костюми и булчински рокли.

Още по темата

В София събитието започва в 14 ч. на площад Народно събрание, като накрая към небето ще бъдат пуснати десетки балони, с надпис "ЗА семейството от мъж и жена", съобщи БНР. 

Два часа по-късно пред паметника на Съветската армия ще се проведе 11-ото издание на гей парада "София прайд". Организаторът Лилия Драгоева обясни, че „“София прайд“ има за цел да обърне внимание както на политиците, така и на обществото и да ги образова, да ги информира, че ние сме тук и съществуваме, но нашите права не са равни и ние искаме това да се промени.“

В София ще се проведе и шествие на крайнодесни  и националисти. То тръгва от Националния дворец на културата.

Дни преди гей парада от ВМРО поискаха МВР да го забрани.  „Ние настояваме полицейските служители да бъдат там, където трябва, а не да охраняват събитие на хора, които са решили да ни натрапят своите различия,“ заяви евродепутатът Ангел Джамбазки в българския парламент.

 

Коментари Напиши коментар

112

Анонимен

преди 3 години

Развратът между мъже и жени е предшественикът на хомосексуализма. Този, който изповядва разврат, блудство и изневяра няма защо да е противник на следващите форми на извращение. другото е лицемерие!

111

Раста

преди 3 години

Българския хелзински комитет е патрон на пдраската манифестация. Гнила завера за разлагане на нормалните общочовешки ценности. Но ние сме българи и сме на Балканите. Тези твари ще бъдат бити гонени и винаги низвегнати. Поздравявам ги с песента,, гоу уеест"

110

Мустафа

преди 3 години

Най-после и Турция даде нещо на Света!Истамбулската Конвенция!