Снимка: Bulgaria ON AIR

Да обикаляш София и да демонстритраш по улиците с пера, забучени в задника, не е прилично и възпитателно. Така коментира предстоящото издание на "София прайд" депутатът от "Обединени патриоти" Красимир Богданов в студиото на "България сутрин".

Вчера ВМРО за пореден път се обяви срещу събитието и поиска от МВР да забрани "София прайд" като заплаха за обществения ред.

Още по темата

"Не мога да разбера какво демонстрират тези хора. Те имат права, както останалите хора в обществото. Имат право да избират своята сексуалност, макар че Създателят по друг начин е устроил света", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му със събитието ще бъдат ангажирани близо 1200 полицаи и огромен ресурс, а междувременно възрастните хора по селата са жертва на "циганските набези и никой не взема мерки", каза той.

"Ние настояваме след като се отделя такъв ресурс за защита на гей събитие, да се отдели същия ресур за защита на имотите и живота на хората от Северозапада. Там липсва полицейска намеса в много от населените места", допълни депутатът.

Той е убеден, че тезите, които бяха отхвърлени при обсъждането на Истанбулската конвенция, се прокрадват в "София прайд".

"Скритият замисъл е узаконяване на еднополовите бракове и легитимирането на различни общности. Никой не им забранява различната сексуална ориентация, но когато е грубо натикана в носа на обществото, е недопустимо. Реално никой хетеросексуален не е тръгнал да демонстрира с парад своята сексуална идентичност", твърди още той.

Лилия Драгоева от инициативния комитет на "София прайд" отбеляза, че събитието е мирно и съпътствано от много други арт събития, филмови фестивали и други.

"София прайд" има за цел да насочи вниманието на обществото към проблемите на ЛГБТ. ЕС реално не задължава държавите-членки да признаят еднополовите бракове и понякога двойки имат проблем в България. Освен това престъпленията срещу половата идентичност не са описани в закона", оплака се Драгоева.

Тя уточни, че вчерашното решение на европейския съд в Люксембург не налага на държави на ЕС да признават еднополови бракове. То касае единствено бракове, които са сключени с партньор, който е от трета страна, извън ЕС. Тоест страната трябва да признае правото на пребиваването на този човек, ако неговият съпруг е гражданин на страна в Евросъюза.

Лилия Драгоева е на мнение, че събитието, което ще се проведе на 9 юни ще мине мирно и под знака на любовта.

Коментари Напиши коментар

97

чичо Стоян

преди 3 години

Едно време са слагали пера на шапките,а днес-пера в задниците ...Въпрос на гледна точка,нали...И за кучетата гледната точка стига до там...ориентират се по задниците...Завидна еволюция сме преживяли,нашата цивилизация.Впрочем откъде дойде модата да се заменя понятието"човек" със "задник"...Само питам...

96

Г-н Йорданов

преди 3 години

До Димитров"Съвременната изследователска и клинична литература преобладаващо" НИЩО не демонстрира. Реално малцина изследват въпроса, просто защото вече е прието за нещо нормално, което, ако сте чели история, е резултат от политически натиск, а не от невероятно научно откритие. 100 години психоаналитична клинична дейност МНОГОКРАТНО е демонстрирала, че ПРЕДПОЧИТАНИЕТО на сексуален партньор от същия пол е: 1. - придобито и 2. - далеч не толкова позитивна вариация на сексуалното функциониране.

95

Г-н Йорданов

преди 3 години

До ДимитровЗдравей! Виждам, че просто копираш и пействаш някаква си информация там, която не кореспондира с реалността. Митът за 10-те процента датира от "научния" труд на Alfred Kinsey "Sexual Behavior in the Human Male" (1948) и "Sexual Behavior in the Human Female" (1953). Статистиките в повечето случаи показват между 1% и 3%, като това Е ОБЩ ПРОЦЕНТ за хомосексуални мъже, хомосексуални жени, бисексуални и транссексуални. Ако трябва да се смятат поотделно... съвсем намалява.