Снимка: Google maps
fallback

Дни след като се разбра, че сметките на БДЖ - "Пътнически превози" са запорирани, става ясно и че централата на железницата е обявена за продан от частен съдебен изпълнител.

В момента там се помещава централното управление на "Холдинг Български държавни железници".

Oще по темата

Сградата е паметник на културата и се намира на изключително атрактивно място – на столичната ул. Иван Вазов в центъра на София.

Обявена е за продажба като офис с над 1800 кв. м площ. Исканата цена е повече от 7 млн. лева, съобщи bTV.

Срокът за подаване на оферти е до 2 юли.

Преди дни стана ясно, че кредиторите по втория облигационен заем, предоставен на БДЖ Холдинг, са запорирали сметките на БДЖ - "Пътнически превози", защото дъщерната компания е солидарен длъжник с холдинга.

Обявяването на централата на БДЖ за продан е част от мерките, които недоволните кредитори предприемат, за да си съберат вземанията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

До № 42

преди 5 години

До Башка ЛудЗАЛАТА Е ПРАЗНА. ЗРИТЕЛИ НЯМА. ВСИЧКО НАПУСКА ЛАГЕРА НА СМЪРТТА В КОЙТО И УПРАВЛЯВАЩИ И ОПОЗИЦИЯ ПРЕВЪРНАХА ДЪРЖАВАТА НИ , А НАРОДА НИ В РОБИ НА НЯКАКВИ ***. УБИХА НИ! УБИХА ВЯРАТА НИ В НАСТОЯЩЕТО И БЪДЕЩЕТО. ПРЕВЪРНАХА ЧАСТИ ОТ ДЪРЖАВАТА В ПУСТИНЯ. ДА БЕШЕ МОР , ДА БЕШЕ ЧУМА , А ТО ТАКОВА НАКАЗАНИЕ КАКВОТО ЗАСЛУЖАВА ЕДИН НАРОД ЗАБРАВИЛ МИНАЛОТО И КОРЕНА СИ, и отдал се само в служба на МАМОНА.ЗАСЛУЖАВАМЕ СЪДБАТА СИ И КОЛОНИАЛНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ КОЯТО НИ УПРАВЛЯВА.

42

iii

преди 5 години

Някога е била сградата на Сметната палата на Царство България. Красива е, дано не я срутят.

41

позитано 20

преди 5 години

Георги Гергов купи ЦУМ София за мижавите 8 мл. , защо да не купи и тази зграда. Вече потрива ръчички.

fallback