Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Въпреки че зам.-шефът на парламента Емил Христов се извини на хората с увреждания, които вчера не бяха допуснати до сградата на парламента, защото носили тениски с надпис "Системата ни убива", БСП излезе с остра декларация заради недопустимото според тях поведение на мнозинството.

Още по темата

"Животът на част от тези хора ще свърши, преди да изтече мандатът на този парламент", скочи червеният Антон Кутев от името на своите.

Той припомни, че Народното събрание е най-висшият политически орган в република с парламентарно управление и това е мястото, където трябва да се решават проблемите на всички обществени групи.

"Хора с увреждания вчера дойдоха в НС, за да потърсят помощ и да запознаят депутатите с проблемите, които срещат, БСП организира срещата в сградата на парламента, логично беше те да присъстват със знаците и логото на своя протест и с напълно справедливите си искания. Те протестираха срещу системата, а не правеха търговска реклама, това дори не беше протест срещу ГЕРБ, а срещу всичко, което държавата не е направила за тях, протестираха срещу ниските добавки, безработицата, безизходицата", каза социалистът.

Според него има много българи, на които държавата и институциите са длъжници, но хората с увреждания са най-уязвимата група.

"Системата ги убива в най-директния смисъл, за тях животът е жестокост в най-бруталния смисъл на думата, хората с увреждания и техните роднини проявяват ежедневен героизъм и заради това най-малкото, което трябваше да направи политическият елит, е да ги чуе, животът на тези хора е показател за европейската идентичност на България", упрекна още той управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase