Снимка: Bulgaria On Air
fallback

България е достатъчно категорична в позицията си по случая "Скрипал". Не е имало момент, в който сме били небалансирани и несолидарни към ЕС. Това каза заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев в предаването "Опорни хора" на Bulgaria ON AIR.

"Още в първите моменти в случая "Скрипал" бяхме ясни и категорични. Балансът приляга на държава като България", посочи още гостът.
Oще по темата
По думите му, ако този конфликт се развие по друг начин, страната ни ще реагира съобразно фактите и обстоятелствата. Георг Георгиев посочи и че сме съпричастни и стоим зад Великобритания.

"На този етап ситуацията не предполага да експулсираме руски дипломати", каза зам.-министърът и допълни, че е най-добре решение да се намери на масата на преговорите.

По думите му всяко едно обтягане на отношения, особено между големи геополитически играчи, води до съответните загуби.

Решението посланик Бойко Коцев да бъде привикан за консултации е взето от българското правителство. Спазена е до буква Конституцията, изтъкна още той.

Вижте още във видеото!


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

Анонимен

преди 6 години

До СВЕТА бе,човек,Днес е ЧАСТНА медия,пишат за каквото им плащат!Ти от луната ли падаш,или от някъде по-далеч!?

60

ognyanz

преди 6 години

Британците солидарност за вероятности от нас не трябва да очакват. Какво ни казват: "Много вероятно е Русия да е отговорна ...". Щом е вероятно, значи има и други вероятности. Когато сме влизали в ЕС и НАТО не сме обещавали, че ще участваме във всяка провокация срещу Русия.

59

Анонимен

преди 6 години

Балансирано застанахме на страната на Русия. Както ви препоръчаха и Доган, и патриотите, и другите русофили. Видяхме истинското лице на това правителство. Усетихте, че няма повече пари от ЕС и решихте да смените посоката. Така е, защото искате пари а не правила и ценности.

fallback