Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Слязох в гаража, защото видях, че е разбит и исках да проверя какво ми е откраднато. Той посегна да ме удари, аз тръгнах да бягам и той пръв хвърли ножа по мен...

Това разказа пред Bulgaria ON AIR обвиненият в убийство д-р Иван Димитров Пловдив.

След това лекарят показа раните си по крака. Д-р Димитров благодари на всички, които излизат по улиците на Пловдив, за да го подкрепят.

Още по темата

През вчерашния ден съдът пусна от ареста лекаря, задържан и обвинен за убийството на крадеца Жоро Джевизов - Плъха с мярка "подписка".

Ситуацията се обърна на 180 градуса и се оказа, че почти нищо от тиражираната информация не е вярно.

Семейството на д-р Димитров не е било в апартамента в нощта, когато той е станал обектна нападение от страна на Жоро Плъха.

Оказа се още, че съпругата на медика живее в село Крумово, където е и екип на Bulgaria ON AIR, за да следи развитието по случая.

Самият лекар наблюдавал около 30 минути крадеца, не е подал сигнал на тел. 112, а решил да действа сам и да се саморазправя с незаконно протежавания си пистолет "Валтер".

На д-р Иван Димитров ще бъде повдигнато обвинение за незаконно притежания на патроните на пистолета, с който е убил Жоро Плъха.

След като застрелял апаша, докторът се обадил на двама свои приятели, които да му помогнат в заличаването на следите. С помощта на единия са събрани гилзи и е почистена кръвта на убития. Заличени са и други доказателства, уличаващи д-р Димитров.

Докторът вчера излезе от следствения арест със сълзи на очите и заяви, че "ако не е стрелял, той щял да бъде на мястото на убития Джевизов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase