Снимка: Visualhunt
fallback

Дебатът за Истанбулската конвенция измести фокуса на събитията в България през последните няколко седмици. Противниците ѝ вече предвещаха края на семейството, мъжкия пол, християнството и дори човечеството. И предупредиха за нашествие на третия пол, за нова мигрантска вълна, този път от транссексуални и интерсексуални. Както и епидемия от искащи да сменят пола си деца.
 
След като управляващите отложиха ратификацията на докумeнта, разделил общественото мнение, миналата седмица премиерът Борисов обяви, че страната ни ще приеме т.нар. "Истанбулска конвенция" с резерви.

На този фон пък стана ясно, че анкети, инициирани от фондация "Джендър образование, изследвания и технологии" вече са достигнали до учениците.

Oще по темата


"Това не е никаква изненада, защото натискът на едно "наднационално гей лоби" да получи достъп до подрастващите деца датира в България от поне 2005 година насам", посочи бившият депутат от "Атака" Магдалена Ташева.

По думите ѝ още оттогава, със свои "агенти за влияние" в Министерството на образованието и други ведомства, се стигнало до това държавата ни да приема национален план за равнопоставеност между мъжете и жените, в който интегрална част била винаги борбата или преодоляването на стереотипи, основани на пола.

"Въпросната анкетна карта на фондация "Джендър образование, изследвания и технологии" всъщност представлява един конкурс, свързан с насилието в училище. На практика обаче тя изобщо не е достигнала до учениците, защото се попълва само от учители", отсече пред Bulgaria ON AIR музикалният мениджър Виктор Лилов.

"В нея се говори за равнопоставеност между учениците по етнически произход, пол и различни други признаци. Става въпрос за стереотипи, свързани с поведението на хората и се акцентира върху ненасилието", допълни още той.

Според Виктор Лилов ратифицирането на Истанбулската конвенция няма как да легализира гей браковете в България, тъй като законът не позволява това.

"В страната ни домашното насилие над жени е станало ежедневие. А това, че някой има различно възприятие за половата си идентичност от общоприетото, не означава, че не е човек и няма право да бъде защитен от закона" подчерта Лилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Оооо

преди 6 години

Сега разбирам, че меките китки искат да имат екзотично разнообразие за леглата си, там където живеят. *** мигранти са им добре дошли. Аууу това е отявлено лобиране.

50

Анонимен

преди 6 години

България е страната на страха.Исторически е доказано многократно.

49

Men

преди 6 години

Как тази конвенция ще спре или поне намали насилието?

fallback