Снимка: БТА

Министерството на транспорта обмисля мерки за промяна в методиката на обучение на кандидатите за водачи и използването на диференциран подход при определяне на часовете за кормуване, заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов.

Още по темата

Той подчерта, че държавата полага неимоверни усилия за справянето с проблемите на пътната безопасност. По думите му, безопасността на движението е национална кауза и без активната позиция на медиите, тя не може да се реализира успешно.

С бранша се обсъждат варианти за въвеждане на електронна система за контрол на обучението по практика, с която ще се следят с точност часовете по кормуване.

Така ще се намали административната тежест от попълването на документи и ще се ограничи сивия сектор, отбеляза още Ангел Попов, цитиран от пресцентъра на министерството.

Както Dnes.bg съобщи по-рано днес, жестока секира очаква нарушителите на правилата за движение по пътищата. В момента се обдъжда драстично завишаване на санкциите за джигитите, стана ясно от коментар на транспортния министър Ивайло Московски.

"Всички институции полагат и към момента и предстои да се положат допълнителни усилия, за да се преборим със смъртта по пътищата. Всички системи за безопасност, които притежава едно превозно средство, не биха били достатъчни, ако водачът, който го управлява няма в поведението си инстинкт за самосъхранение", коментира той.

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 година

И какво трябва да направи КАТ за вас,дето шофирате без да мислите,и без да се съобразявате с правилата за движение?Все друг ви е виновен,да не би КАТ да кара колата ви?

5

Иван

преди 1 година

Броят на катастрофите в една държава е пропорционално на простотията и беззаконието. Невъзпитани простаци, самозабравили се фукльовци, кухоглави тежкари си играят с живота на малкото съвестни хора тръгнали на път за лечение или по работа.

4

Анонимен

преди 1 година

Сичкуту му убу сал не щът да накарат КАТ да си гледа работата