Снимка: БТА

Министерството на транспорта обмисля мерки за промяна в методиката на обучение на кандидатите за водачи и използването на диференциран подход при определяне на часовете за кормуване, заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов.

Още по темата

Той подчерта, че държавата полага неимоверни усилия за справянето с проблемите на пътната безопасност. По думите му, безопасността на движението е национална кауза и без активната позиция на медиите, тя не може да се реализира успешно.

С бранша се обсъждат варианти за въвеждане на електронна система за контрол на обучението по практика, с която ще се следят с точност часовете по кормуване.

Така ще се намали административната тежест от попълването на документи и ще се ограничи сивия сектор, отбеляза още Ангел Попов, цитиран от пресцентъра на министерството.

Както Dnes.bg съобщи по-рано днес, жестока секира очаква нарушителите на правилата за движение по пътищата. В момента се обдъжда драстично завишаване на санкциите за джигитите, стана ясно от коментар на транспортния министър Ивайло Московски.

"Всички институции полагат и към момента и предстои да се положат допълнителни усилия, за да се преборим със смъртта по пътищата. Всички системи за безопасност, които притежава едно превозно средство, не биха били достатъчни, ако водачът, който го управлява няма в поведението си инстинкт за самосъхранение", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase