Катастрофата край Микре. Снимка: БТА

Автобусните превозвачи подкрепят набелязаните мерки за ограничаване на пътните инциденти, заяви Магдалена Милтенова от Съюза на автобусните превозвачи пред БНР.

Тя обаче е категорична, че мерките няма как да бъдат изпълнени, ако превозвачите не получат финансова помощ от държавата.

Още по темата
"Ние сме абсолютно "за" въвеждането на видеорегистратори, абсолютно "за" поставянето на колани в автобусите.

Но идва следният въпрос - транспортният сектор е лишен от всякакъв вид финансиране в последните години", коментира тя мерките, които предлагат от правителството след извънредната среща днес при премиера.

Ловчанският митрополит Гавриил ще отслужи утре водосвет на пътя Ловеч-Ябланица край село Микре.

В храма "Света Троица" митрополит Гавриил отслужи панихида за упокой на душите на загиналите общо 11 души след тежките катастрофи на пътя София - Варна, станали в района на селата Микре, Сопот и Български извор в петък и събота.

Животът на 66-годишната жена, настанена във ВМА след катастрофата край ловешкото село Микре в петък, продължава да е в опасност, съобщиха от лечебното заведение.

Сериозно е състоянието на други двама възрастни, настанени в болницата. И на тримата предстоят операции.
Във Военномедицинската академия днес беше настанена жена, пострадала при втората катастрофа край Микре в събота. Тя е с тежка черепно-мозъчна и гръдна травма, фрактури на таза и на лицето.

В тежко състояние в Университетската болница "Лозенец" е 75-годишна жена. Тя е с множество контузии и счупвания, лекарите се опитват да я стабилизират, за да бъде оперирана.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase