Снимка: septemvri.org
fallback

Нови разкрития за убийството във Виноградец. В нощта на четвъртък срещу петък в ресторант в селото беше застрелян 47-годишен мъж.

Kъм момента е, ясно, че 6-годишно момче е държало пистолета, с който е произведен фаталния изстрел, но не е категорично доказано, че именно детето е натиснало спусъка. 

Oще по темата

 
Собственикът на оръжието е Лазар Влайков, председател на Общинския съвет в Септември. Той беше задържан за 24 часа, но след това беше пуснат на свобода, без повдигнати обвинения.

Прокуратурата проверява дали Лазар Влайков е имал нерегламентирани разговори с прокурор с намерение случаят да бъде потулен.

Близките на застреляния обаче са категорични, че вината не е на детето.

"Това е 45 калибър, едно дете на 6 години не може да натисне спусък, защото е много  обтегнат, прикрива се собственикът на оръжието", категоричен е синът на жертвата пред Нова тв. 

Жителите на селото разказват и за други инциденти с Лазар Влайков. Според тях той е много агресивен и подозират, че има покровители.

Преди 8 години срещу него е имало и дело, което неясно защо е било потулено. Тогава Влайков е нападнал сина на общинска съветничка от Септември, с която са имали конфликти в работата.

"Лазар влезе в заведението и наби Иван, ние които бяхте там ги разтървахме, тогава случаят се потули", разказа свидетел на инцидента.

Той допълни, че преди 3- 4 години, отново в заведение, Влайков е счупил едно шише и с него е нарязал лицето на млад мъж.

ГЕРБ вече изключиха от редиците си Лазар Влайков. "Този човек е представил в централата на ГЕРБ свидетелство за съдимост, че не е осъждан. При неговата номинация, а и след това при избора му за общински съветник, той е бил неосъждан", съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

63

сонечка

преди 6 години

някога във Варна имаше един такъв:черен, висок, мълчалив, злобен, не умен, ценящ само комсомолските секретари, отмъстителен, наречен партиен секретар.Искаше после да станекмет на селото си, но *** хората не искаха, не го избраха. Герб работят като БКП няко-га.

62

Анонимен

преди 6 години

Типичен ГЕРБ-ераст. Какъвто вожда, такива и индианците.

61

Анонимен

преди 6 години

DARZHAVATA NA BOKO I CHOKO............GLASUVAITE PAK ZA GERB OVTSE!

fallback