Снимка: архив, Ройтерс

Във връзка с повдигнато обвинение за престъпление по служба, директорът на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Добрич д-р Розалина Брайкова е отстранена от длъжност, съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите.

Още по темата
Срещу нея е образувано дисциплинарно дело във връзка с обвинение за причиняване на финансови загуби, пропуснати ползи и неимуществени вреди на юридическо лице, както и за уронване на авторитета на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Както Dnes.bg събщи, Розалина Брайкова бе привлечена към наказателна отговорност за това, че на 13 юли е нарушила служебните си задължения като издала заповед за спиране на експлоатация на обект на дружество - собственост на лицето, което е сигнализирало прокуратурата за извършваната престъпна дейност от Живко Мартинов и по чийто сигнал е започнало разследване срещу Мартинов. Това лице е и свидетел по делото срещу бившия депутат.

Със заповед на изпълнителния директор на БАБХ д-р Дамян Илиев да изпълнява временно длъжността директор на ОДБХ-Добрич е определен д-р Даниел Денев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase