В пролетния сезон е добре да включим в менюто си по-леки и витаминозни храни. Това посъветва в "България сутрин" хранителният консултант Яна Данаилова, която приготви в студиото спагети от краставици и таратор от слънчогледово семе в блендер, демонстрирайки алтернатива на вредните храни.
По думите й показаната рецепта за лек обяд е благоприятен вариант за всички хора, които обичат паста и не могат да се откажат от този вкус.
"Тестото се заменя с някаква сурова алтернатива. Краставицата е силно хидратираща и детоксикираща, с ниска калорийна стойност", уточни гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.
"Често посягаме към аламинутите, което е неблагоприятно за нашето здраве. В пролетния сезон малко или много страдаме от пролетна умора - апатия, липса на енергия, отпадналост. Пролетта идва с разнообразие от плодове и зеленчуци, от които можем да си набавим липсващите витамини и минерали", обясни нутриционистът.
Тя препоръча да използваме нерафинирана сол в готвенето и подчерта, че храненето трябва да ни носи наслада.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase
Коментари Напиши коментар
7
един
преди 7 годиниДо ЯсновидецаЦветът не е зелен, а по-скоро е като на ***! Интересно защо водещият не го опита този "кулинарен шедьовър"? Поне да бяха сложили ръкавици, докато приготвят храната - но явно и двамата бяха решили да не я опитват .... Само калинката в зелено не се усети ....
6
Ясновидеца
преди 7 годиниОт тази зелена слуз, дето я сътвори т.н. хранителен консултант, вихрещ се във Фейсбук направо ми се доповръща и даже не можах да си изпия кафето!
5
Анонимен
преди 7 годиниЗдравословното хранене е хубаво нещо, но тези ексцентрични форми не ми допадат, какво лошо има да изядеш краставицата на салата със зехтин и оцет, или просто така, вместо да си играеш да я правиш на " спагети".