Снимка: Bulgaria On Air

   

В пролетния сезон е добре да включим в менюто си по-леки и витаминозни храни. Това посъветва в "България сутрин" хранителният консултант Яна Данаилова, която приготви в студиото спагети от краставици и таратор от слънчогледово семе в блендер, демонстрирайки алтернатива на вредните храни.

По думите й показаната рецепта за лек обяд е благоприятен вариант за всички хора, които обичат паста и не могат да се откажат от този вкус.

"Тестото се заменя с някаква сурова алтернатива. Краставицата е силно хидратираща и детоксикираща, с ниска калорийна стойност", уточни гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

"Често посягаме към аламинутите, което е неблагоприятно за нашето здраве. В пролетния сезон малко или много страдаме от пролетна умора - апатия, липса на енергия, отпадналост. Пролетта идва с разнообразие от плодове и зеленчуци, от които можем да си набавим липсващите витамини и минерали", обясни нутриционистът.

Тя препоръча да използваме нерафинирана сол в готвенето и подчерта, че храненето трябва да ни носи наслада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase