fallback

На 1 март свещеникът Паоло Кортези приема сирийско семейство в католическата църква в Белене. Действията му предизвикват напрежение в града и се стига дори до заплахи за живота на католическия свещеник.

"Възмутен съм. Срам! Цяла България чу заплахи за смърт, насочени към мен. Пълна лъжа е, че нямат документи", сподели Кортези пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Той показа регистрация на сирийското семейство в Държавната агенция за бежанците и се оплака, че жител на Белене е отправил заплахи за живота му по телефона. Свещеникът отрече да има провокация от негова страна.

Паоло Кортези поясни, че католическите общности са помолени от папа Франциск да настаняват поне по едно семейство бежанци. "Ние сме бедни, но споделяме нашия хляб с тях", отбеляза той.

Сирийското семейство няма да остане при свещеника и най-късно утре ще напусне Белене, за да потърси по-подходящо място, където да отседне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

/БЪЛГАРИН

преди 7 години

До АнонименТОВА СЕ ТЕУТРЕШНИТЕ ГЛАВОРЕЗИ НА БЪЛГАРИТЕ---НЕМА ДА ИМА МИЛОСТ КЪМ НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН ТЕРИТОРИЯТА Е ОТБЕЛЯЗАНА ВЕЧЕ НА ТУРСКИТЕ И ЕВРОПЕЍСКИТЕ КАРТИ КАТО БЯЛО ПЕТНО БОРБАТА Е КОЍ ЩЕ ГО ЗАВЛАДЕЕ ОТНОВО ТУРЦИЯ --ЗАПАДА ИЛИ РУСИЯ--ИСТОКА НАРОДА БЪЛГАРСКИЯ НЕКА РЕШИ ОЩЕ НА ТЕЗИ ИЗБОРИ ЗА ДА НЕ МУ ПРЕМЕРЯТ КОВЧЕГА ТАКИВА КАТО ОТЕЦ КОРТЕЗИ

44

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 41Кой ще се занимава с някакви си мижави 5-6 млн. Пиши ги поне 50-60 млн., че може и 500.Друго си е, нали? Звучи къде по-авторитетно.

43

ист

преди 7 години

Белене 2009 година 8899 жители.Белене 2015 година 7602 жители1397 жители са мигрирали и разлика между родени и починали.Мигриралите са се заселили в западна Европа и северна Америка.Мигрантите са приети , намерили са си работа и получават социални.Часкт от населението на Белене за съжаление са лош материал.

fallback