Снимка: архив Булфото
fallback

Светият Синод реши да започне църковно наказателно дело срещу архимандрит Дионисий заради решението му да възвести Възкресение Христово със заря.

За първите минути на Великден миналата година Дионисий, който е председател на църковното настоятелство на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", беше подготвил мощни илюминации под звуците на Ботевия марш, изпълнен от гвардейския оркестър.

Oще по темата

Нововъведението бе прието с възмущение в църковните среди и стана причина Дионисий да бъде отстранен като председател на патриаршеската катедрала.

На днешото си заседание Светият Синод изслуша доклад на Анкетната комисия, сформирана по казуса. Тя бе в състав Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, Неврокопския митрополит Серафим и Мелнишкия епископ Герасим – Гл. секретар на Св.Синод.

Владиците решиха да се заведе Църковно-наказателно дело срещу архимандрит Дионисий.

Синодът реши да възложи на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и Неврокопския митрополит Серафим да съставят обвинителен акт, който да бъде внесен за разглеждане в заседание на Св. Синод в пълен състав в качеството му на църковен съд, съобщи Синодът на сайта си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен 2

преди 7 години

То да имаше тях кой да съди, че си "живучкат" с парите на църквата като царе, наместват си свои хора и понеже са безконтрол, си събраха гей лоби и отвратиха хората от църквата.

11

Светия съд реши:

преди 7 години

Осъжда се да събира таксата (4лева на час) от паркинга пред Рилския манастир с право на законни 20% джобпарасъ за 2 години и след това да бъде заточен в Нюйоркската митрополия до Второто пришествие!

10

Баба Гуси

преди 7 години

Аз ще свикам също църковния съд да осъди отец филарет-кака Филка, защото разбрах, че ми е изневерил с две семинаристчета на свети валентин.

fallback