Снимка: flicker
fallback

България е страна на абсурдите и че това е така доказват и имената, с които българите кръщават и са кръщавали децата си.

Може да ви изглежда невероятно, но е много възможно някога някъде из родината да сте се разминали с Аерозол, дори да сте говорили с Башибозук или да сте се усмихнали на Вентилатор.

Това са само част от имената, попаднали в топ 10 на най-абсурдните мъжки имена у нас в каласация, публикувана от "Дарик".

Ето имената, подредени по азбучен ред: Агатопод, Аерозол, Башибозук, Вагинян, Вентилатор, Дердидас, Джинтоник, Другоблиз, Звездолет, Петиконгрес.

За някои може да се предполага какво ги е "родило", но произходът на други изглежда пълна загадка.

Разбира се, списъкът може да бъде продължен, защото темата за странните имена на българите в миналото, и днес е история с отворен финал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

57

Соц Име

преди 7 години

Георги Димитров , Лепа Брена , Ленин ,Сталин ,Перестройка ,Пароструйка,Гластност,Горбачов,Риба ,Шаран, Шаран Стоун, ***,Путкински,Путин .

56

Анонимен

преди 7 години

И какво им е лошото на тея имена? В сравнени е с ***, например?

55

Анонимен

преди 7 години

Имаме име "Бойко Борисов".Какво повече да коментираме - това в някой от следващите тълковни речници трябва да бъде вкарано като синоним на: нарцис, неграмотен, мутра, унищожител на България и т.н.

fallback