Снимка: Bulgaria ON AIR

Гробът на Васил Левски се намира в градинката срещу Софийската математическа гимназия, близо до Сточна гара. Това разказа в предаването ДНЕС криминалистът от Военна полиция подполковник Венцислав Радков. Според него Апостола е погребан в т.н. "Позорни гробища" - Кюлюците.

Подполковник Радков разказа, че Левски е бил обесен във вторник. Бил е полумъртъв, когато е качен на бесилото,  заради травмите при залавянето му. Обесен е рано сутринта, когато всички са спели. А след като никой не прибирал тялото му, то е взето от роми и погребано на мястото, за което говори криминалистът. 

До изводите си стига от книгата "Осъден ли е Васил Левски" на Здравко Даскалов. В нея пише още, че тялото на Апостола е пренесено от цигани до блатиста местност.

Разследването на Венциалав Радков е показало, че това е мястото около градинката до Софийската математическа гимназия.

"Градинката е точно такова място - тук има водосбор, почвата е мочурлива, лесно се копае", разказа криминалистът пред Bulgaria ON AIR.

Венцислав Радков обясни, че теорията му е обсъдена с учени, които го подкрепят. Необходимо е да се направи теренно проучване на мястото и всички открити човешки останки могат да бъдат сравнени с генетичния материал на близките на Апостола, смята още криминалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase