Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

След нападението с камион над коледен базар в Берлин, убийството на руския посланик в Турция и стрелбата до ислямски център в Цюрих Министерството на вътрешните работи (МВР) е взело необходимите мерки за сигурност, увери главният секретар Георги Костов, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

"Имаме засилено полицейското присъствие по всички зони на критичната инфраструктура. Днес ще има заседание на консултативната група по плана за противодействие на терористични актове и всички необходими мерки ще бъдат взети“, каза той.

Според него като част от Европейския съюз няма как да не вземем мерки в контекста на изостряне на риска от атентати.

В същото време той увери, че към момента няма конкретна заплаха за територията на нашата страна.

Днес се очаква заседание на консултативната група по плана за действие при терористични атаки.

Костов, който е в шуменското село Хитрино, съобщи, че експерти от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" ще влизат в къщите в селото, които са в отцепения регион и ще замерват концентрация за опасни вещества.

"Имаме готовност и специализирана техника, която да осигури при необходимост вентилиране на тези къщи, така че да няма никаква опасност за живота и здравето на хората", посочи той пред журналисти.

Костов заяви, че всички къщи ще бъдат проверени от съображение за сигурност.

Днес ще се проведе заседание в кризисния център, на който ще бъде направена оценка какви рискове носят пускането на захранването и водоснабдяването.

"Предварителните данни, които имат експертите са, че няма да има големи затруднения", обясни Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Мунчо

преди 7 години

Вероятно става "?" за куция им "крак"...... поради липса на други.

15

Анонимен

преди 7 години

Ужас, като го гледам този от спец частите на Турция как изглежда и като го сравниш с нашите толупи - шкембетата над коланите, висят в колите и по кафетата - ужас.

14

Присмехулник

преди 7 години

Начело с началничката си ли ? То държавата ни не впечатлява терористите ,камо МВР то ни ли ?!?! То с дейността си буди по скоро смях и недоумение !

fallback