Снимка: Reuters, архив
fallback

Нова мода сред бежанците - фиктивни бракове с българки. Засега случаите, регистрирани в Държавната агенция за борба с трафика на хора от началото на годината, са 7.

Този тип бракове, все още не са престъпление според българското законодателство.

Според неправителствени организации, обаче от началото на годината, само в Германия случаите на фиктивни бракове на българки, са 86, съобщава Нова тв.

Жените- основно от бедни семейства или с физически или умствени увреждания са принуждавани да сключват по няколко брака обикновено в Гърция и Кипър. Така мъже основно от Близкия изток и Южна Африка получават документи за пребиваване в ЕС. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

istinata

преди 7 години

fiktivni brakove.zaslujava si ako si umrial ot glad.ako ne si po dobre ne go pravi.ima mnogo iuridicheski zaduljenia

37

до 39

преди 7 години

Ще кажеш, че преди ГЕРБ си се къпал в пари! Забравили какво ставаше през 90-те? Или преди 89-та? Имаш насъщния там и се радваш, викаш си ееее държавата мисли за мен. Държавата е да регулира, не да прави хората богати, такъв можеш да се направиш само ти. Аз пък мога да кажа, че в момента изкарвам мнооого повече пари от преди. Едва ли ГЕРБ или някой друг имат заслуга за това, резултат е на собствени уссилия. Просто е лесно да обвиниш някого, когато се проваляш.

36

Анонимен

преди 7 години

До С българка ли?А бе какви значими дати в BG ИСТОРИЯТА има бе ,че да искате от една жена да знае 5 от тях ?

fallback