Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Пръстовият идентификатор може да остане в историята след решение на ВАС. Екип на Bulgaria ON AIR се срещна с пиара на УМБАЛ "Св. Анна" в София Антон Луков, който увери, че лечението на хората продължава по нормалния ред и няма хаос и напрежение.

Oще по темата

"Проблемът е, че сме длъжни да се съобразяваме с решението на съда и договора с НЗОК. Решението на съда ще бъде обжалвано, но не сме получили никакви инструкции. В крайна сметка правим и двете - приемаме с лична карта и пръстов идентификатор", обясни той.

Антон Луков добави, че болницата разполага с около 10 пръстови идентификатора, които са за удобство на пациентите.

По думите му сумата, която е платена за тях не е впечатлаваща - между 200-300 лева за едно устройство.

Пиарът на "Св. Анна" увери, че никой в болницата не се притеснява от въвеждането на пръстовите идентификатори и добави, че болницата има достатъчно пациенти, като начинът за тяхната идентификация е просто подробност.

"Това беше направено, за да бъдат контролирани парите на данъкоплатците. Ние сме длъжни да има отчет. Въображението на хората е безкрайно и те са в състояние да измислят невероятни начини за заобикаляне на правилата", каза още Антон Луков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 7 години

До разАре стига бе, хахляк, мина ви котка път да се нагушите с 10-15 000 000! Затова ревете, "екипци"! Какво удостоверява "пръстчето на Мосоков"?! Дава ли фактура на пациента с калкулация на работите?! Как клиентът проверява лекаря или болницата, какви и за колко пари процедури са му правили? Кой взема парите от НЗОК - лекарят или клиентът, та клиентът трябва да си отпеча пръста! Който продава, той трябва да се "отпечатва". А сравнението ти на МВР с болницата е просто учебен пример за малoyмие.

25

Анонимен

преди 7 години

До Nadia NikolovaКакво "добро", *** Николова. Защитавате корупционната си глупост! Не успяхте да ни направите опитни мишки и да цицате от две бозки пари. Айде де, ние не ядем доматите със стеблата. А с пушилката, че ни "пазите парите" сте смешни. Правехте ни хаховци, ама не ви мина номерът. Не пациентът- клиент трябва да дава отпечатък, тъпо е, за какво ги дава? Вие, лекарите и управителите, трябва да подпечатвате с пръстите си, какво сте ни дали - продали. Измишльотините ви са само за крадеж.

24

Анонимен

преди 7 години

Г-н Луков, спрете веч лицемерната помия, с която вече година тормозите хората, накърнявате достойнството им, правите ги опитни зайчета и нагло обвинявате тяхното "въображение". Но вашето въображение е нещо перверзно, като си позволявате да "контролирате парите на данъкоплатците". Каква трогателна грижа! Контролът от страна на данъкоплатеца трябва да кара вас да слагате пръстови отпечатъци, за да удостоверите, какви и за колко пари процедури сте правили. Защото унищожихте Хипократовата клетва!

fallback