Кадър: YouTube

"Няма да коментирам, консултирам се с адвокат", обяви лаконично бащата на унижаваното и бито 13-годишно момиче от нейни връстнички, които качиха клипа с гаврата във Facebook.

Единственото, което родителят обяви е, че дъщеря му вчера не отишла на училище, защото я е срам от случилото преди дни зад столичен мол, което е видяно от хиляди в социалните мрежи.

Още по темата

Припомняме ви, че любовната драма избухва между жертвата и приятеля на една от побойничките. Изоставеното момиче и приятелката й се нахвърлят върху "прелюбодейката", а техен приятел снима с телефона си. Започват да я удрят, дърпат я за косата и дори се вижда как я ритат в главата.

"Събличай се, давай, събличай се веднага! Събличай се веднага, защото ще побеснея и ще те смажа от бой!", крещи П. на А., докато я удря. "Само че съм без гащи отдолу", плахо казва момичето, преди П. да връхлети със страшна злоба върху нея.

"Чуваш ли, бе? Имаш гащи, бе? Как ще ходиш ти без гащи, бе", крещи ядосаното 13-годишно момиче, докато налага съперницата си.

"Махни си сутиена да те видят всички, крещи тя, а момичето вече държи белия си сутиен на черни цветенца в ръка. Командите обаче не спират. "Ела и се съблечи гола. По-бързо, защото ще те накарам да ходиш гола по улицата", вика побойничката.

Накрая се чува и заплахата. "Нали знаеш, че това отива после във Facebook", казва агресорката и клипчето наистина се появява в социалните мрежи, за да разпали страшен скандал.

Според майка на една от участничките в клипа - дъщеря й не била агресивна, вероятно приятелите й влияели така.

Тя настоя, че скандалът е станал заради момче, с което и биячката, и битата девойка са имали интимни отношения.

Константин Томанов от Комисията за борба срещу обществените прояви на малолетни и непълнолетни прогнозира пред Нова тв, че биячките вероятно ще бъдат задължени да посещават курсове за сваляне на агресията.

Заради появилите се заплахи се наложи антимафиоти от ГДБОП да изтрият профилите в мрежата на двете момичета.

Заплахите обаче се пренесоха в акаунтите им в Instagram. Повечето от тях директно съдържат заплахи за саморазправа и дори смърт.

Двете побойнички вече са разпитани, все още не е ясно какви мерки ще предприеме полицията спрямо тях, тъй като са малолетни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase