Снимка: кадър Youtube

Ученичката, която беше подложена на побой и унижение от свои връстнички в столицата, е разстроена от случилото се, споделиха нейните родители.

Още по темата

"Чака да започне училище. Ще се оправи", каза майка й, която отказа да бъде снимана.

На клипа в социалните мрежи се вижда как две момичета нападат друго момиче, крещят и я карат да се съблече гола. Те я обвиняват, че е правила секс с определено момче.

В един момент едно от момичета поваля жертвата си на земята и започва да я удря, докато другото момиче снима побоя с телефона си. В края на видеото момичетата карат жертвата си да се съблече чисто гола.

"Това не се случва за първи път. Много пъти съм бил свидетел как я бият и съм се опитвал да я променя", заяви познат на малтретираното момиче.  

"В момента в две социални групи се водят разследвания", каза майката на момичето пред "Нова".  

Оказва се, че на полицията е известно кои са ученичките, извършили и заснели гаврата. По случая работи детска педагогическа стая, защото участничките в клипа са малолетни. Родителите са подали жалба. Образувано е досъдебно производство.

"И в училище, и родителите, и съседите - всички ние някъде бъркаме, за да се стигне до тази агресия", коментира училищният психолог Младен Владимиров. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase