Емилия Пашкулева на сцената на "Пирин фолк". Снимка: Пирин фолк

Народната певица Емилия Пашкулева изкара 24 часа в следствения арест след участието си на конкурса "Пирин фолк", след като шофирала в нетрезво състояние и се държала агресивно със спрелите я на пътя полицаи.

Тя отказала алкохолна проба, след това в болницата също не позволила да й направят тест, гласи официалната информация от полицията.

"Не знам защо се наложи да бъда арестувана", настоя Пашкулева пред bTV.

"Бях спряна за проверка, бях с майка ми и дъщеря ми. Имаше четрима служители от МВР-Сандански, спряха ме на едно кръгово пред хотел в града. Патрулката бе доста далеч от нашата кола. Майка ми слезе от колата в еуфория, тя винаги ме защитава. Аз останах както е по закон вътре в автомобила, но двама започнаха да я бутат и тогава слязох. Започнаха и с мен да се държат грубо, да ме предупреждават, че не трябва да напускам колата, това сме го слушали много пъти. Прекалено грубо се държаха и аз се афектирах, възмутих се, почнах да им казвам колко нехуманно се държат с гражданите. После единият от полицаите - г-н Пърпулев, стана смешен в моите очи, искам да си го кажа. Дори му ръкоплясках в патрулката", разказва своята версия певицата.

Тя твърди, че никой не й е давал дрегер за алкохол, камо ли да го е счупила: "Никой не ми е казал, заповядай да направим тест. Връщах се от коктейл, изпила съм чаша-две бяло вино. В патрулката ми казаха, че ако продължавам да викам ще ми сложат белезници. На мен ми прозвуча като заплаха и ги провокирах да ме закопчаят".

Според МВР тя е буйствала и одрала един от униформените.

"Няма такова нещо, виках им само, че се държат нехуманно с хората. Те знаят силата си и злоупотребяват с правомощията си", категорична е обаче Пашкулева.

Тя признава, че в здравната служба я питали за кръвното й налягане, но тя била в патрулката и не им съдействала.

"За да се кача в автомобила с дъщеря си и майка ми зная много добре какво правя", обясни арестуваната.

Тя отрече и информациите, че е искала да плати 100 лева подкуп на полицаите.

"Няма такова нещо, явно е масова практика, но аз не съм предлагала. Отидох в ареста, поисках адвокат, защото ми хвърлиха някакви документи да подписвам. Смятам да ги съдя, защото не ми зачетоха правата", заяви Емилия Пашкулева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase